Judecătorul Iulia Motoc, uimită de ce a găsit în lucrările a trei studenți
Iulia Motoc, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și profesor la Universitatea din București, a descoperit că trei lucrări ale studenților săi erau realizate cu inteligența artificială.
Iulia Motoc a spus că trei lucrări ale studenților săi au fost scrise cu aport de 100/ 100 de inteligența artificială. Ea se întreabă când va veni momentul astfel încât inteligența artificială să devină atât de... inteligentă încât să nu își mai da seama profesorii că lucrările nu aparțin, de fapt, studenților.
„Prima data, când in timp ce verificam cu sistemul UB ca lucrările studenților sa nu fie copiate, răspunsul a fost diferit: trei lucrări au fost scrise cu aport de 100/ 100 de inteligenta artificiala. Multe intrebari de aici dar prima este mai Balcanica: si pe când o teza cu 100 la 100 A.I si atât de specios încât sa nu poate sa fie depistat?”, a scris Iulia Motoc.
Iulia Motoc este, în prezent judecător, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și profesor la Universitatea din București. Ea este și membru al Institutului de Drept Internațional. În trecut, a fost judecător la Curtea Constituțională a României, VicePreședinte al Comitetului a Drepturilor Omului al Națiunilor Unite și raportor Special ONU pentru Republica Democratică Congo, membru al Agenției pentru Drepturi Fundamentale Uniunea Europeană. A predat și cercetat la NYU, Yale University, Institutul European din Florența, UN University Tokyo, Université Paris- Sorbonne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News