Data publicării:

Judecătorul din procesul de subversiune electorală din Georgia respinge trei capete de acuzare împotriva lui Donald Trump

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Judecătorul din procesul de subversiune electorală intentat lui Donald Trump în Georgia a respins trei capete de acuzare împotriva fostului președinte.  

Judecătorul din comitatul Fulton, Scott McAfee, a respins, de asemenea, acuzațiile împotriva altor trei co-inculpați, permițând în același timp ca întregul caz să continue, se arată într-un dosar al instanței.

Judecătorul McAffee a decis că acuzațiile făcute de procurorii statului, potrivit cărora Trump și co-inculpații săi au încercat să determine oficiali din Georgia să își încalce jurământul de învestitură, nu au fost suficient de detaliate în cele șase capete de acuzare.

Judecătorul a permis ca alte 35 de capete de acuzare să rămână în vigoare, dintre care 10 împotriva fostului președinte.

Acuzația centrală de șantaj împotriva lui Trump și a celor 14 co-inculpați ai săi rămâne, de asemenea, în vigoare.

Trump și co-inculpații săi au pledat nevinovat la acuzațiile potrivit cărora au format o conspirație criminală pentru a încerca să anuleze înfrângerea republicanului în fața lui Joe Biden în statul Georgia în timpul alegerilor din 2020.

Judecătorul McAfee a declarat că procurorii ar putea depune un nou rechizitoriu, mai detaliat, cu privire la capetele de acuzare respinse.

Cazul din Georgia este unul dintre cele patru procese penale cu care se confruntă Trump în perioada premergătoare alegerilor din noiembrie, după ce marți a obținut un număr suficient de delegați pentru a deveni candidatul republican prezumtiv.

El se confruntă, de asemenea, cu acuzații federale legate de presupusele eforturi de a anula înfrângerea din 2020.

Trump a negat că ar fi comis vreo infracțiune în toate cele patru cazuri și a declarat că toate acestea sunt încercări de a-l împiedica să recâștige președinția

Trump a negat că ar fi comis vreo infracțiune în toate cele patru cazuri și a declarat că toate acestea sunt încercări de a-l împiedica să recâștige președinția.

Steve Sadow, avocatul principal al lui Trump în cazul Georgia , a declarat că procurorii "nu au reușit să facă acuzații specifice privind presupusele fapte ilegale" în capetele de acuzare care au fost respinse.

"Întreaga urmărire penală a președintelui Trump este politică, constituie o interferență electorală și ar trebui să fie respinsă", a spus Sadow într-o declarație.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, care a instrumentat cazul, a declarat că procurorii analizează hotărârea.

Avocații lui Trump și ai aliaților săi, printre care fostul șef de cabinet al Casei Albe Mark Meadows și Rudy Giuliani, au contestat acuzațiile potrivit cărora au încercat să-i determine pe politicienii din Georgia să își încalce jurământul depus, convingându-i să numească liste frauduloase de electori pro-Trump.

Hotărârea judecătorului McAfee a fost luată în timp ce acesta se pregătește să emită o decizie foarte așteptată cu privire la faptul dacă procuroarea Willis, care a supravegheat cazul, ar trebui descalificată din cauza unei relații romantice cu un avocat pe care l-a angajat pentru a conduce urmărirea penală.

Echipa lui Trump susține că Willis a beneficiat financiar de pe urma relației și este posibil să fi mințit instanța, acuzații pe care Willis le neagă, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel