Judecători CCR, propunere legislativă care îi afectează direct
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Judecătorii CCR nu pot fi membri ai unui partid în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, iniţiată de un grup de parlamentari USR, a fost adoptată tacit luni de Cameră.

Propunerea are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, în sensul prevederii exprese a obligativităţii publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a opiniei separate sau, după caz, a opiniei concurente, împreună cu decizia, în forma prezentată de judecătorul care a formulat-o.

[citeste si]

Totodată, se are în vedere introducerea unei condiţii suplimentare pentru accederea în funcţia de judecător constituţional - să nu fi fost membru într-un partid politic în ultimii 9 ani anterior numirii în funcţie.

Deputaţii Comisiei juridice au dat raport de respingere, dar, întrucât termenul de dezbatere şi adoptare a fost depăşit, propunerea a fost adoptată tacit, Camera Deputaţilor fiind primul for sesizat în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel