Judecătoria Mangalia, decizie privind cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Judecătoria Mangalia a respins, vineri, ca fiind nefondată cererea de abţinere formulată de judecătoarea Ancuţa Popoviciu. Astfel, magistratul judecă în continuare cazul Vlad Pascu.

Decizia este fără cale de atac. "Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.04.2024, ora 1120", conform soluției pe scurt dată de Judecătoria Mangalia.

La termenul din data de 18 aprilie al procesului lui Vlad Pascu, care a fost amânat pentru 9 mai, judecătoarea a formulat cerere de abţinere, cerându-le colegilor săi magistraţi să o retragă din acest dosar.

De asemenea, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat, pentru data de 24 aprilie, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare a judecătoarei Ancuţa Popoviciu din funcţie, pentru comportamentul pe care l-a avut în timpul procesului, când a venit nepregătită şi a chestionat dacă unul dintre tinerii morți se află în sala de judecată.

În luna octombrie a anului 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la data respectivă procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel