Data actualizării:
Data publicării:

Judecătoarea Lia Savonea, plângere penală împotriva Cristinei Guseth pentru șantaj. Limbajul ”ministrului” propus de Cioloș la Justiție: Dacă nu este f***** în presă, asta face ce vrea!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
După stenogramele apărute, în care Cristina Guseth a vrut să „agite lumea“ împotriva Liei Savonea, judecătoarea anunță că pregătește o plângere penală.

Potrivit România TV, judecătoarea Lia Savonea anunțat că o dă în judecată pe Cristina Guseth, după stenogramele apărute în presă în care aceasta din urmă ar fi încercat să blocheze o propunere a magistratului la CSM.

Cristina Guseth, directorul Freedom House, ar fi încercat să blocheze o propunere a Liei Savonea la CSM, conform unor documente din dosarul foștilor procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean. În plus, din documente reiese că Guseth ar fi complotat cu mai mulţi magistraţi, deşi magistrații nu au voie să facă activism. 

Cristina Guseth ar fi încercat să „agite lumea“ împreună cu Liviu Avram și alți doi activiști.

„Toată lumea-i ocupată, pe asta se bazează şi Savonea. Că toată lumea-i ocupată, hai că nu e proastă Savonea. (...) Dacă nu este deloc f***** în presă, asta face ce vrea!“, ar fi spus Cristina Guseth, conform stenogramelor.

Cine e Cristina Guseth 

Cristina Guseth a fost propunerea pentru ministerul Justiţiei în Guvernul Cioloş. Aceasta este din 2008 directorul fundaţiei Freedom House România. A iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă și a coordonat programul școlii BBC în România.

Cristina Guseth a absolvit în 1983 Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Universității Politehnica București. Dupa Revoluție a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

În timpul audierilor din comisiile parlamentare, Cristina Guseth s-a făcut de râs după ce s-a blocat de mai multe ori şi a avut multe momente în care nu a ştiut să răspundă întrebărilor. 

Aceste lucruri i-au adus Cristinei Guseth numeroase critici din partea aleșilor.

"O sa merg mai departe, în pofida acestei umilințe", a spus Guseth, după audierile din comisiile de specialitate ale Legislativului. La acea vreme, după ce Cristina Guseth a primit aviz favorabil în ciuda prestaţiei slabe, Steluţa Cătăniciu a demisionat din Comisia Juridică. 

"După ce s-a întâmplat în această seară, nu mai vreau să fac parte din această Comisie", a declarat atunci Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel