Judecătoarea Camelia Bogdan a mai pierdut două procese: unul cu Parchetul General și unul cu CSM 
Autor: RMC | Publicat pe: 18 noi 2021 / 16:12
WhatsApp
foto româniatv.net/ Camelia Bogdan pierde la ÎCCJ
Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în două procese ale Cameliei Bogdan, judecătorul suspendat din magistratură, primul împotriva Parchetului General, al doilea împotriva CSM. 

Camelia Bogdan a dat în judecată Parchetul General după ce a anulat procedura de selecție pentru un proiect de instruire al procurorilor, în care judecătoarea se înscrisese ca expert. Cum proiectul avea nevoie de doi experți, iar Bogdan a fost singura  înscrisă, procedura a fost anulată. 

Cererea prin care a fost chemat în judecată Parchetul General a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Constanța în 2019. Pe 10 noiembrie 2021 Înalta Curte s-a pronunțat definitiv în acest caz, iar Camelia Bogdan a pierdut procesul. 

În procesul contra CSM, Înalta Curte a decis în 4 noiembrie 2021 să admită recursul formulat de Consiliul Superior al Magistraturii, a casat sentința din primă instanță și a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel București. Inițial, Curtea de Apel București admisese o solicitare a Cameliei Bogdan de anulare a unor acte CSM referitoare la compunerea completelor de cinci judecători de la Înalta Curte, proces prin care Camelia Bogdan încerca să conteste legalitatea deciziilor Înaltei Curți prin care a fost sancționată disciplinar.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro