Judecătoarea Camelia Bogdan a mai pierdut două procese: unul cu Parchetul General și unul cu CSM 
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
foto româniatv.net/ Camelia Bogdan pierde la ÎCCJ
foto româniatv.net/ Camelia Bogdan pierde la ÎCCJ
Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în două procese ale Cameliei Bogdan, judecătorul suspendat din magistratură, primul împotriva Parchetului General, al doilea împotriva CSM. 

Camelia Bogdan a dat în judecată Parchetul General după ce a anulat procedura de selecție pentru un proiect de instruire al procurorilor, în care judecătoarea se înscrisese ca expert. Cum proiectul avea nevoie de doi experți, iar Bogdan a fost singura  înscrisă, procedura a fost anulată. 

Cererea prin care a fost chemat în judecată Parchetul General a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Constanța în 2019. Pe 10 noiembrie 2021 Înalta Curte s-a pronunțat definitiv în acest caz, iar Camelia Bogdan a pierdut procesul. 

În procesul contra CSM, Înalta Curte a decis în 4 noiembrie 2021 să admită recursul formulat de Consiliul Superior al Magistraturii, a casat sentința din primă instanță și a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel București. Inițial, Curtea de Apel București admisese o solicitare a Cameliei Bogdan de anulare a unor acte CSM referitoare la compunerea completelor de cinci judecători de la Înalta Curte, proces prin care Camelia Bogdan încerca să conteste legalitatea deciziilor Înaltei Curți prin care a fost sancționată disciplinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel