Urmărește emisiunea live
Județul în care niciun poștaș nu și-a mai luat concendiu din 2012
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Toţi cei aproximativ 350 de agenţii poştali care distribuie corespondenţa şi pensiile în judeţul Brăila nu şi-au mai putut lua concediu din 2012, deoarece legea nu le mai permite să aibă înlocuitor când sunt plecaţi în vacanţă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Brăila, Marian Gheorghe. 

'Unul din punctele revendicărilor pentru care vrem să organizăm acţiuni de protest este legat de acordarea concediilor, pentru că din 2012 agenţii poştali nu şi-au mai luat concediu, deoarece nu are cine să-i înlocuiască. Până în 2012, Compania putea să îi înlocuiască cu un membru din familie, ceea ce nu se mai poate acum', a declarat Marian Gheorghe. Liderul de sindicat a precizat că la nivelul judeţului Brăila există aproximativ 350 de salariaţi, din care 140 îşi desfăşoară activitatea în mediul rural.

'Din cei 140 de factori din mediul rural, 73 au normă redusă. Marea majoritate a poştaşilor sunt nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă, din cauza lipsei dotărilor, din cauză că şefii companiei sunt schimbaţi din doi în doi ani, de nici nu mai ştim care sunt directorii unităţii. Drepturile noastre salariale la nivel de bază sunt foarte mici. Un poştaş cară 15-20 kg pe zi şi parcurge între 10 şi 25 km, ca să nu mai spun că poştaşii folosesc la muncă maşinile şi casele personale. Avem agenţi poştali care au poşta acasă la ei, ţin totul pe cheltuiala lor, toate acestea la un salariu minim de 1.250-1.300 lei', a spus Marian Gheorghe.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali a precizat că prima pichetare de la Brăila va avea loc la începutul lunii aprilie. 'Prima pichetare urmează a fi între 4 şi 8 aprilie, în funcţie de cum va stabili Biroul executiv al SNPR Brăila una din aceste zile, unde vor participa toţi agenţii poştali. Pentru acţiunile noastre avem adrese de susţinere din partea cetăţenilor.

Printre revendicări noi mai cerem deblocarea posturilor. Noi avem la nivelul judeţului 10 posturi vacante, după ce că suntem aşa cum suntem, nici toate posturile nu sunt complete.

La nivelul Companiei, în 2013, a avut loc o disponibilizare în masă, de la Brăila au plecat în jur de 80 de salariaţi', a mai afirmat Marian Gheorghe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel