Jucătorii maghiari nu vor îngenunchea la Euro 2020 pentru BLM: Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe stadioane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jucătorii maghiari nu vor îngenunchea la Euro 2020 pentru BLM: Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe stadioane
Jucătorii maghiari nu vor îngenunchea la Euro 2020 pentru BLM: Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe stadioane
Jucătorii echipei naţionale de fotbal a Ungariei nu vor îngenunchea înainte de începerea meciurilor ca un gest împotriva rasismului, întrucât consideră că este un protest politic, a anunţat Federaţia ungară de fotbal (MLSZ) în ajunul debutului EURO 2020, citată de agenţia EFE.

"Regulamentele UEFA şi FIFA nu autorizează politica pe terenuri şi stadioane, lucru pe care MLSZ nu doar îl acceptă, ci îl şi susţine", se mai arată în comunicat.

Federaţia subliniază că respectul faţă de ceilalţi este una din valorile de bază ale sportului şi de aceea luptă de mulţi ani împotriva tuturor formelor de ură prin campania sa "Ura nu este în regulă"!.

Comunicatul nu menţionează însă EURO 2020, competiţie care va debuta pe 11 iunie şi pentru care Budapesta este una din gazde. Ungaria va juca la EURO 2020 în Grupa F, alături de Germania, Franţa şi Portugalia.

Amintim faptul că Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu au fost singurii jucători care au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”, înainte de fluierul de start al meciului Anglia - România. Mircea Badea a comentat acest subiect (Vezi știrea aici)

Ionuț Nedelcearu, mesaj după ce a fost acuzat că nu a îngenuncheat pentru „Black Lives Matter”

Ionuț Nedelcearu a transmis un mesaj pe contul său de Instagram, după ce a fost acuzat că a sfidat momentul „Black Lives Matter".

„Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre. Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a transmis Ionuț Nedelcearu.

VEZI ȘI Gigi Becali îi apără pe Stanciu și Nedelcearu: 'Ce treabă avem noi?'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel