Jucător profesionist la 57 de ani. Japonezul care face performanță pe teren, la vârsta la care alții renunță la antrenorat
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Fostul internațional japonez Kazuyoshi Miura, în vârstă de 57 de ani, a declarat marți că nu intenționează să se retragă din activitatea fotbalistică, conform relatărilor din Ouest France. 

Poreclit „Regele Kazu” în țara sa natală, Miura va evolua pentru Atletico Suzuka, echipă din a patra divizie japoneză, Japan Football League (JFL), sub formă de împrumut de la Yokohama FC, club ce activează în a doua divizie.

După ce a petrecut două sezoane în Portugalia, la echipa de a doua divizie Oliveirense, tot sub formă de împrumut de la Yokohama FC, Miura s-a întors recent în Japonia. În cadrul unei conferințe de presă, el a subliniat că pasiunea sa pentru fotbal rămâne la fel de puternică ca întotdeauna. „Nu am de gând să mă retrag. Pasiunea mea pentru fotbal este puternică, aşa cum a fost întotdeauna. Pasiunea mea nu se stinge”, a declarat Miura.

Japan Football League (JFL) reunește cluburi de amatori și echipe locale care aspiră să ajungă în J-League, primul eșalon fotbalistic din Japonia.

Cariera lui Kazuyoshi Miura a început în 1986, la clubul brazilian Santos, și a continuat cu evoluții în Japonia, Italia, Croația și Australia. În anii '90, Miura a devenit unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din Asia, jucând un rol crucial în popularizarea fotbalului japonez la nivel internațional. El a fost parte din prima generație de jucători profesioniști din Japonia odată cu lansarea J-League în 1993.

Pe plan internațional, Miura a debutat pentru echipa națională a Japoniei în 1990, acumulând 89 de selecții și marcând 55 de goluri. Cu toate acestea, a fost omis din lotul Japoniei pentru Cupa Mondială din 1998, prima participare a „Samurai Blue” la această competiție prestigioasă.

În ciuda vârstei sale, „Regele Kazu” continuă să inspire prin dedicarea și longevitatea sa în fotbal, demonstrând că pasiunea pentru sport nu are limite de vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel