Jucătoare a naționalei Spaniei, sărutată de președintele Federației chiar la finalul Cupei Mondiale. Oficialul urmează să fie investigat
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Federației Spaniei de Fotbal, Luis Rubiales, se confruntă cu o investigație după ce a sărutat-o pe Jennifer Hermoso în timpul celebrărilor.

Starul Spaniei, Jenni Hermoso, a declarat că „nu i-a plăcut” gestul președintelui Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, care a sărutat-o pe buze, în momentul ceremoniei de premiere din cadrul finalei Cupei Mondiale de Fotbal Feminin, din Australia și Noua Zeelandă.

Incidentul a avut loc când Hermoso a urcat pe podium după ce Spania a învins Anglia în finala Cupei Mondiale feminine datorită loviturii Olgăi Carmona.

După ce jucătoarea a primit medalia din partea președintelui FIFA, Gianni Infantino, Hermoso a fost îmbrățișată de Rubiales, care a ridicat-o în brațe.

A urmat o scurtă conversație între cei doi, înainte ca Rubiales să o apuce pe Hermoso de față și să o sărute pe buze.

Indignarea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, suporterii fotbalului acuzându-l pe Rubiales de comportament inadecvat. Fostul internațional Angliei, Casey Stoney, a postat pe Twitter: „Ar săruta un jucător de gen masculin așa? Acest lucru NU este ok.”

Întrebată despre acest moment, Hermoso a spus rețelei de televiziune spaniole La 1: „Eh... da, nu mi-a plăcut asta”.

VEZI ȘI: Spania, campioană mondială la fotbal feminin după 1-0 cu Anglia

Rubiales a fost întrebat despre incident, spunând celor de la Radio Marca că sunt doar „doi oameni care au o mică dovadă de afecțiune” și că nu va asculta gurile rele, făcând referire la cei indignați de comportamentul său.

"Sărutul cu Jenni? Sunt idioți peste tot", a spus el. "Când doi oameni au o mică dovadă de afecțiune, nu putem asculta prostii. Suntem campioni și asta rămâne cu mine"

Cupa Mondială se adaugă și mai mult la o carieră strălucitoare pentru Hermoso, în vârstă de 33 de ani, care a petrecut perioade de succes la Atletico Madrid și Barcelona și joacă în prezent pentru echipa mexicană Pachuca.

Lovitura lui Carmona din prima repriză a simbolizat stilul elegant de fotbal al Spaniei și, în cele din urmă, a fost suficientă pentru ca Spania să le învingă pe Leoaice la Sydney, revanșându-se pentru înfrângerea lor în sferturile de finală ale Campionatului European de anul trecut.

Golghetera Spaniei și câștigătoarea Cupei Mondiale, Olga Carmona, a aflat că tatăl ei a murit după finala de duminică împotriva Angliei.

Într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter, după meci, Federația Regală Spaniolă de Fotbal a anunțat moartea tatălui ei, scrie The Guardian.

„Fotbalista a aflat vestea tristă după finala Cupei Mondiale. Transmitem cele mai sincere îmbrățișări Olgăi și familiei ei într-un moment de durere profundă”, a adăugat FRSF. „Te iubim, Olga, ești în istoria fotbalului spaniol.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel