Jucăria banală de care trebuie să feriți copiii! Băiat din Marea Britanie, la un pas de orbire din cauza unui laser
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Laser
Laser
O mamă din Marea Britanie a avut șocul vieții sale după ce fiul ei, în vârstă de 8 ani, era să orbească după ce  medicii i-au depistat o „gaură” pe retina ochiului, după un incident petrecut în Tucia, potrivit cotidianului britanic, Daily Mail.

Mama băiatului în vârstă de 8 ani, Gayle Kelly Hole, din Musbury, Devon, a povestit pe Facebook modul în care familia ei a plecat, în luna mai, spre Turcia pentru a-și petrece vacanța. Incidentul, care putea să se soldeze cu pierderea vederii fiului ei, s-a produs în momentul în care un grup de tineri turiști din stațiune se jucau cu laser împreună cu fiul ei, Alfie. La un moment dat, unul dintre copii a îndreptat fasciculul de lumină către acesta, în dreptul ochilor. Abia pe data de 31 august medicii l-au diagnosticat pe Alfie și i-au depistat o 'gaură' în retina stângă.

Laserele cu lumină verde sau cele cu lumină albastră pot fi mai dăunătoare decât cele cu lumină roșie sau portocalie, din cauza frecvenței luminii, aproximativ 550 de nanometri, o frecvență extrem de puternică. Medicii i-au spus mamei lui Alfie că acesta a avut un mare noroc că nu și-a pierdut vederea. Însă, gaura de pe retină nu se va vindeca niciodată. În Marea Britanie este legală deținerea unui pix cu laser, însă dacă o persoană îndreaptă spre ochii șoferului sau către cabina unei aeronave comite în mod deliberat o infracțiune. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel