Data publicării:
Juan Jose Garcia, din Spania: Una dintre problemele pe care vreau să le semnalez este condiția părinților români din diaspora
Juan Jose Garcia, președintele Casei Române de Cultură Getafe, a vorbit despre rolul asociației pe care o conduce în promovarea culturii românești.
Juan Jose Garcia, președintele Casei Române de Cultură Getafe, a vorbit în cadrul dezbaterii "Bogățiile României din Diaspora!" despre comunitatea de români din Spania și rolul asociației pe care o conduce în promovarea culturii românești.
"Cum vedeți rolul asociației pe care o conduceți în ceea ce privește misiunea de promovare și de dezvoltare a limbii române? Nu întâmplător sunteți președintele acestei asociații. Sunteți spaniol, dar sunteți căsătorit cu o româncă și de acolo ați dezvoltat acest proiect", l-a întrebat Flaviu Predescu pe Juan Jose Garcia.
"Consider, atât la nivel personal, cât și la nivel de instituție, că suntem pe drumul cel bun, că am început să facem primii pași pe acest drum și una dintre problemele pe care vreau să le semnalez este tocmai condiția părinților români din diaspora" a spus Juan Jose Garcia, mesajul său fiind tradus în limba română de Laura Cătălina Dragomir.
Laura Cătălina Dragomir: Acești tineri au un rol crucial în transmiterea și perpetuarea culturii românești
Ulterior a intervenit și Laura Cătălina Dragomir, purtător de cuvânt al Casei Române de Cultură Getafe, pentru a oferi mai multe detalii.
"Eu voi adăuga că generațiile de copii români crescuți în Spania, foarte mulți dintre ei sunt născuți și crescuți în Spania, expuși la ambele culturi, reprezintă un segment-cheie pentru noi și pentru toți reprezentanții mediului asociativ din Spania, atunci când vorbim de identificarea și promovarea unor obiective culturale românești pentru că trebuie să recunoaștem faptul că acești tineri au un rol crucial în transmiterea și perpetuarea culturii românești. Dar pentru a ajunge să-i implicăm în acest proces este nevoie necesar să li se ofere o formă atrăgătoare și accesibilă de a cunoaște cultura românească.
Tocmai de aceea, inițiative ca cele pe care s-a străduit în ultimul an și jumătate Casa Română de Cultură din Getafe să le dezvolte, servesc cumva drept model, fără să urcăm pe un postament, un model simbolic. Aceste evenimente culturale pot să aducă împreună oameni de diferite vârste, din diverse comunități și să pună în valoare tradițiile, muzica, gastronomia și toate elementele culturale românești, astfel să oferim o modalitate atractivă de cunoaște și de a aprecia cultura noastră, permițând oamenilor să aibă o experiență autentică", a explicat Laura Cătălina Dragomir.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News