Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina pe Instagram și Youtube
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina pe Instagram și Youtube / Foto: captură video Youtube Nevzorov
Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina pe Instagram și Youtube / Foto: captură video Youtube Nevzorov
Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina.

Kremlinul continuă cenzura. Jurnalistul rus Alexander Nevzorov s-a ales cu dosar penal, după ce a vorbit despre războiul din Ucraina. Comisia de Investigații a Federației Ruse a anunțat că a deschis dosarul penal pentru difuzarea de informații „false” despre acțiunile Forțelor Armate Ruse, scrie Interfax.

„Acțiunile sale conțin semne ale unei infracțiuni în temeiul paragrafului „e” al părții 2 a articolului 207.3 din Codul penal al Federației Ruse (diseminarea publică sub masca unor rapoarte fiabile de informații în mod deliberat false despre acțiunile Forțelor Armate ale Rusiei Federația),” a spus Comitetul de Investigații a Federației Ruse.

Jurnalistul a vorbit despre bombardamentul asupra maternității din orașul Mariupol

Jurnalistul este acuzat pentru că a îndrăznit să vorbească despre cum soldații ruși au bombardat maternitatea din Mariupol. Deși în spațiul public au apărut mai multe filmări care demonstrează acest lucru, Kremlinul a acuzat că acestea sunt imagini false, negând că armata rusă ucide cu sânge rece civili.

Potrivit comitetului, Nevzorov „a publicat informații false în mod deliberat despre bombardarea intenționată a unei maternități din orașul Mariupol de către Forțele Armate ale Federației Ruse de către Forțele Armate ale Federației Ruse pe pagina sa publică de pe rețeaua de socializare Instagram, interzisă în Federația Rusă și pe 19 martie 2022 pe canalul său de YouTube.”

"Publicațiile au fost însoțite de fotografii nesigure ale civililor afectați de bombardamente. Presa ucraineană este sursa de difuzare a acestor imagini. Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat oficial falsitatea informațiilor difuzate pe internet", a spus Comitetul de Investigații a Federației Ruse.

Autoritățile ruse au mai spus că iau măsuri pentru a stabili locul în care se află Nevzorov, în vederea desfășurării acțiunilor de investigație și procedurale. Ce se va întâmpla cu acesta în cazul în care va fi reținut, aceștia nu au menționat. Reamintim și cazul Marinei Ovsiannikova, jurnalista reținută după ce a protestat față de războiul din Ucraina în direct la televiziunea de stat de la Moscova. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel