Data publicării:

Josep Borrell face apel pentru armistițiu în Gaza. Șeful UNRWA vrea ”un armistițiu imediat”, ”chiar și pentru câteva ore”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, susține necesitatea unui armistițiu în nordul Fâșiei Gaza.

Citește și: Israelul ia "măsuri legale" împotriva interdicției lui Macron privind armele

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a declarat marți că suferința provocată în nordul Fâșiei Gazei nu are nicio justificare și și-a reiterat apelul în favoarea unui armistițiu, informează EFE.

”După zile de acțiune militară, relatările din nordul Gazei sunt înfiorătoare”, a spus Borrell într-un mesaj pe rețeaua de socializare X.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate a declarat că ”suferința umană cauzată de foametea provocată de om și de strămutarea forțată nu poate fi justificată”.

De asemenea, Josep Borrell a condamnat ”bombardarea intensă și distrugerea instalațiilor” agenției ONU pentru refugiați palestinieni, UNRWA, și a susținut apelul pentru ”un armistițiu imediat pentru a permite ajutorul umanitar și trecerea în siguranță a persoanelor deplasate intern”.

”Trebuie să se permită accesul observatorilor internaționali și mass-media”, a conchis el.

Lazzarini, apel pentru ”un armistițiu imediat” în Gaza

În acest context, șeful UNRWA, Philippe Lazzarini, a cerut marți ”un armistițiu imediat” în nordul Fâșiei Gaza, unde situația continuă să se înrăutățească după aproape trei săptămâni de ”bombardamente israeliene neîntrerupte”, cu un sistem sanitar în pragul ”catastrofei”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Gaza, notează Agerpres.

”Fac un apel la un armistițiu imediat, chiar și pentru câteva ore, pentru a permite trecerea umanitară în siguranță pentru familiile care doresc să părăsească zona și să ajungă în locuri mai sigure”, a scris Lazzarini într-un mesaj pe contul său de pe rețeaua X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel