Jose Mourinho și-a găsit un nou job. Nu mai antrenează
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mourinho
Mourinho
Jose Mourinho a devenit consultant TV pentru BeIN Sports la Cupa Asiei şi Premier League.

Portughezul Jose Mourinho, demis recent de pe banca tehnică a echipei engleze de fotbal Manchester United, va face parte din echipa de consultanţi a reţelei de televiziune BeIN Sports pentru a comenta Cupa Asiei pe Naţiuni, competiţie ce se desfăşoară în Emiratele Arabe Unite, dar şi Premier League, a anunţat grupul qatarian, citat de AFP.

'The Special One' va comenta derby-ul etapei a 23-a din campionatul Angliei, dintre Arsenal şi Chelsea, programat sâmbătă 19 ianuarie, pe Emirates Stadium. Totodată, el va face o analiză a ultimului meci din Grupa B a Cupei Asiei pe Naţiuni, dintre Qatar şi Arabia Saudită, joi, 17 ianuarie.

Citește și: Mourinho, atac după plecarea de la Manchester United

Trofee cucerite

Jose Mourinho, în vârstă de 55 de ani, a câştigat două trofee ale Ligii Campionilor cu FC Porto (2004) şi Inter Milano (2010), precum şi mai multe titluri de campion naţional cu patru ţări diferite: Portugalia (2 cu FC Porto), Italia (2 cu Inter), Anglia (3 cu Chelsea) şi Spania (Real Madrid). La Manchester United, echipă de la care a fost demis în luna decembrie, Mourinho a cucerit 'doar' Europa League şi Cupa Ligii între 2016 şi 2019. El a fost înlocuit de fostul atacant norvegian Ole Gunnar Solskjaer, numit până la finalul sezonului. Solskjaer a evoluat timp de 11 sezoane pe Old Trafford, fiind autorul golului cu care United a câştigat finala Ligii Campionilor în 1999, în faţa formaţiei germane Bayern Munchen (scor 2-1).

Mourinho se află în cărţi pentru a o prelua pe Benfica Lisabona, echipă care l-a recent pe antrenorul portughez Rui Vitoria, care a pregătit formaţia trei sezoane şi jumătate, câştigând de două ori campionatul şi Supercupa Portugaliei şi o dată Cupa Portugaliei şi Cupa Ligii. Rui Vitoria a plătit însă pentru rezultatele slabe din actuala stagiune, care au făcut ca echipa să fie doar pe poziţia a patra a clasamentului. 'Încă nu am primit o ofertă concretă şi chiar dacă aş fi primit, cu siguranţă preşedintele lui Benfica şi clubul ar fi primii care ar afla decizia mea', a declarat Jose Mourinho pentru site-ul publicaţiei Correo da Manha.

Citește și: Manchester United pare de neoprit în Premier League

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel