Jose Luis Brown a murit. Doliu în lumea fotbalului
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Fostul internaţional argentinian Jose Luis Brown, campion mondial în 1986 cu selecţionata ţării sale, al cărei căpitan a fost Diego Maradona, a încetat din viaţă la vârsta de 62 ani, după o lungă bătălie cu maladia Alzheimer, anunţă presa argentiniană.

'Tata', cum era supranumit Brown, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale la formaţia Estudiantes, pentru care a disputat aproape 300 de meciuri în campionat.

El a mai jucat la Atletico Nacional, Boca Juniors, Deportivo Espanol, Best, Murcia şi Racing Club. La finalul sezonului 1985-1986, echipa Deportivo Espanol a renunţat la serviciile sale după o gravă accidentare la genunchi, însă Brown a fost convocat, chiar şi în aceste condiţii, pentru Cupa Mondială din Mexic, ca rezervă a lui Daniel Passarella.

După ce Passarella a declarat forfait din cauza unor probleme de sănătate, Brown a devenit titular în echipa Albiceleste, înscriind singurul său gol internaţional, din lovitură liberă, în finala Mondialului din 1986, câştigată de Argentina cu 3-2 în faţa Germaniei. Pe parcusul jocului cu Nationalmannschaft, Brown şi-a dislocat umărul după o ciocnire cu Norbert Eder, însă a refuzat schimbarea, rămânând pe teren până la sfârşit, pentru a ajuta naţionala ţării sale să cucerească al doilea titlu mondial din istoria sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel