Jordi Alba o părăseşte pe FC Barcelona, după 11 ani
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook FC Barcelona
Facebook FC Barcelona
Jordi Alba, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui FC Barcelona, pleacă de la clubul catalan. 

Fundaşul internaţional spaniol Jordi Alba se va despărţi de echipa de fotbal FC Barcelona la finalul acestui sezon, deşi mai are un an de contract cu noua campioană a Spaniei, anunţă mass-media iberică.

Conform postului de radio Cadena Ser, Jordi Alba i-a informat deja oficial pe conducătorii clubului catalan în legătură cu decizia sa, iar divorţul urmează să fie oficializat în orele următoare.

În vârstă de 34 de ani, Jordi Alba se află la cel de-al unsprezecelea său sezon la FC Barcelona, grupare pentru care a disputat în total 458 de meciuri oficiale, a marcat 27 de goluri şi a câştigat şase titluri în Primera Division, o Ligă a Campionilor, o Cupă Mondială a Cluburilor, cinci Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Europei şi patru Supercupe ale Spaniei, adunând în total 18 trofee pe Camp Nou.

De la sosirea antrenorului Xavi Hernandez pe banca tehnică a Barcei, protagonismul lui Jordi Alba la echipa catalană s-a redus simţitor, fundaşul disputând doar 13 meciuri ca titular, cu 23 de apariţii în campionat. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care fundaşul doreşte să înceapă o nouă aventură la un alt club.

Jordi Alba este al doilea jucător din "veghea gardă" a Barcelonei care pleacă de pe Camp Nou în această vară, după căpitanul Sergio Busquets, scrie Agerpres.

Deşi nu mai e suspendat, Vinicius nu va juca cu Rayo Vallecano pentru Real Madrid 

Brazilianul Vinicius Junior, atacantul echipei Real Madrid, nu va evolua miercuri seară în meciul cu Rayo Vallecano, deşi comisia de disciplină a Federaţiei spaniole de fotbal nu l-a suspendat după cartonaşul roşu primit în partida cu Valencia, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecut în campionatul Spaniei.

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a decis să nu-l convoace pe Vinicius pentru meciul cu Rayo Vallecano, pentru a nu-l forţa pe fotbalistul brazilian, care nu s-a antrenat în ultimele două zile, din cauza unei probleme la genunchi.

Internaţionalul brazilian este incert şi pentru meciul cu Sevilla FC, programat duminică pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din capitala Andaluziei. O decizie în acest sens va fi luat în următoarele zile, în funcţie de evoluţia recuperării jucătorului sud-american.

Vinicius Junior a fost ţinta insultelor rasiste în cursul meciului de la Valencia, în finalul căruia a văzut cartonaşul roşu în urma unei altercaţii cu un jucător al "liliecilor".

Incidentul rasist de pe stadionul Mestalla a devenit rapid o problemă politică, în care s-au implicat atât preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, cât şi premierul spaniol Pedro Sanchez, printre alţii, care au criticat aspru abuzul împotriva fotbalistului brazilian.

În Brazilia, unii comentatori şi politicieni mass-media au cerut Confederaţiei braziliene de fotbal să renunţe la planurile de a organiza un amical împotriva unei naţionale africane în Spania, în iunie.

Internaţionalul brazilian, în vârstă de 22 de ani, a acuzat Liga spaniolă de fotbal, într-un mesaj pe Twitter, că consideră rasismul "normal". Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a respins acuzaţia şi a subliniat că nouă incidente rasiste au fost raportate instanţelor în acest sezon. Vinicius Junior a fost victimă în opt dintre aceste incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel