Johnson & Johnson, obligată să plătească daune uriașe într-un caz de cancer ovarian
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Compania Johnson & Johnson este obligată să plătească daune uriașe familiei unei femei care a murit de cancer ovarian.

Printr-o decizie a unei instanţe din St Louis, statul american Missouri, compania Johnson & Johnson este obligată la plata unei fabuloase despăgubiri – 72 milioane de dolari – către familia unei femei care a reclamat că pudra de talc comercializată de gigantul producător de cosmetice i-a provocat cancer ovarian.

Instanţa a stabilit că Johnson & Johnson a omis să-i avertizeze pe cumpărători în privinţa potenţialelor pericole la care se expun în cazul utilizării respectivei pudre, în condiţiile în care Societatea Americană de Cancer trăsese un serios semnal de alarmă încă de la sfârşitul anilor 1990 în acest sens.

Legătura dintre pudra de talc și cancer, greu de demonstrat

Mulţi dintre cercetători sunt de părere că legătura directă dintre cancerul ovarian şi pudra de talc e greu de demonstrat.

"O problemă cu care se confruntă frecvent reclamanţii este că boala asta poate fi provocată de diverse lucruri încât e greu să demonstrezi exact care e în cele din urmă vinovatul", a explicat Roderick Bagshaw, profesor de drept la Universitatea Oxford.

Cele mai multe studii se bazeză pe "amintirile" subiecților. Cu alte cuvinte, datele nu sunt exacte deoarece bolnavii trebuie săși amintească câtă pudră de talc au folosit cu mai mulți ani înainte de a descoperi boala.

Doamna Jackie Fox a relatat în plângerea sa că a folosit două din produsele companiei pe bază de pudră de talc, vreme de 35 de ani. Acum trei ani a fost diagnosticată cu cancer ovarian, boală care a şi răpus-o în cele din urmă anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel