John McAfee ar fi încercat să se mai sinucidă odată în 2021
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook John Mcafee
Facebook John Mcafee
Conform unor surse din sistemul penitenciar, John McAfee ar mai fi avut o tentativă de sinucidere în 2021. 

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort pe 23 iunie în celula sa din închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona, unde aştepta să fie extrădat în SUA. Soţia sa a declarat săptămâna trecută că John McAfee nu s-a sinucis şi a acuzat autorităţile americane pentru moartea sa.

Tentativa de sinucidere eşuată a avut loc pe 28 februarie la închisoarea Brians 2, unde se afla după reţinerea sa în octombrie pe aeroportul din Barcelona, a afirmat sursa citată.

După încercarea de a-şi lua viaţa, autorităţile închisorii au decis să monitorizeze sănătatea mintală a deţinutului şi să îl supravegheze atent o perioadă de timp. Sursa a refuzat să precizeze cât timp McAfee a fost supravegheat, invocând motive de confidenţialitate.

Avocatul lui McAfee, Javier Villalba, declarase anterior că clientul său nu a dat semne că ar fi avut gânduri sinucigaşe înainte de a fi găsit mort în celula sa. El împărţea celula cu un alt deţinut, însă era singur în momentul când s-a sinucis.

Rezultatul oficial al autopsiei

Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania, unde aştepta să fie extrădat în SUA, relatează luni ziarul El Pais, citând surse neidentificate apropiate dosarului, relatează Reuters, citează Agerpres.

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort prin spânzurare în celula sa miercuri de către gardienii închisorii, aparent o sinucidere, a declarat săptămâna trecută avocatul său, Javier Villalba.

Soţia lui McAfee a cerut a doua autopsie



Acesta a declarat vineri că soţia lui McAfee, Janice, i-a cerut să solicite o a doua autopsie, independentă, imediat ce rezultatele primei au fost publicate.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel