Joe Biden vrea suplimentarea bugetului pentru activităţi militare în Europa
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 28 Martie 2022, 19:03
WhatsApp
Preşedintele SUA, Joe Biden, propune, în proiectul de buget pentru anul fiscal 2023, reducerea deficitului bugetar federal, dar cere Congresului 6,9 miliarde de dolari în plus pentru intensificarea activităţilor militare în Europa.

„Administraţia mea este pe cale să reducă deficitul federal cu peste 1.300 de miliarde de dolari anul acesta, diminuând la jumătate deficitul Administraţiei anterioare şi oferind cea mai mare diminuare anuală a deficitului din istoria SUA. Acesta este rezultatul direct al strategiei Administraţiei mele de a aduce pandemia sub control şi de a creşte economia (...). Cheltuim mai puţini bani decât fosta Administraţie şi avem rezultate mai bune: creştere economică puternică, ce a condus la majorarea veniturilor şi ne-a permis să diminuăm în mod responsabil fondurile pentru urgenţe", a declarat preşedintele Joseph Biden, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Casei Albe, notează Mediafax.

„Solicit una dintre cele mai mari investiţii din istorie în securitatea noastră naţională, cu fondurile necesare pentru a garanta că armata noastră rămâne cea mai pregătită armată, cea mai instruită şi cea mai echipată din lume. În plus, cer investiţii continue pentru a răspunde în forţă la agresiunea lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, prin susţinerea de către SUA a nevoilor Ucrainei de tip economic, umanitar şi în materie de securitate”, a spus Joe Biden.

Proiectul de buget prevede, conform publicaţiei The Hill, măsuri de reducere a deficitului bugetar federal în următorul deceniu, inclusiv prin majorări de taxe aplicate persoanelor cu venituri foarte mari, precum şi suplimentarea fondurilor pentru programele de securitate şi apărare, la nivel intern şi extern, în cadrul planului bugetar de 5.800 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2023.

Citește și / Negocierile pentru pace în Ucraina vor continua în Turcia

Negocierile dintre Rusia și Ucraina urmează să fie reluate la Istanbul, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă.

„Aceste negocieri sunt în curs de desfășurare. Ele vor fi reluate între astăzi și poimâine la Istanbul, față în față, după o serie de videoconferințe", a declarat Lavrov, potrivit CNN.

„Suntem interesați ca aceste negocieri să aducă un rezultat și ca acest rezultat să atingă obiectivele noastre fundamentale", a mai spus el.

„Faptul că s-a decis continuarea negocierilor față în față este important”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei convorbiri cu jurnaliștii, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?