Joe Biden, testat pozitiv pentru COVID-19
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 21 iul 2022, 17:33
WhatsApp
Președintele SUA, Joe Biden, a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Președintele Joe Biden prezintă simptome ușoare. În conformitate cu recomandările CDC, acesta se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească toate îndatoririle, potrivit unui comunicat emis de Casa Alba și citat de CNN.

Citește și...

Ministerul Sănătăţii din România: 7.129 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

Un număr de 7.129 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 350 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Conform ministerului, 1.363 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti - 1.506 şi în judeţele Cluj - 558, Constanţa - 368, Prahova - 336, Timiş - 323, Braşov - 320, Iaşi - 295, Ilfov - 276 şi Sibiu - 251.

Rata de infectare înregistrată la 14 zile, la nivel naţional, este de 1,38 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti - 5,25, urmată de judeţele Ilfov - 3,69, Braşov - 2,93, Cluj - 2,91, Constanţa - 2,89, Sibiu - 2,76, Timiş - 2,15, Prahova - 2,09.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.907 teste RT-PCR (2.973 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.934 la cerere) şi 19.850 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.268.686 teste RT-PCR şi 10.558.083 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.988.788 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 208 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Citește și...

Tratament nou împotriva infecției SARS-CoV-2 pentru persoanele cu afecțiuni cronice, probleme de imunitate. În ce constă

Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, a vorbit despre un tratament nou dedicat persoanelor care nu au dezvoltat anticorpi după vaccin.

„Au trecut doi ani de când a început pandemia, lucrurile s-au schimbat. Varianta Omicron este extrem de contagioasă, dar nu mai este responsabilă pentru cazuri atât de grave, precum au fost în trecut, deci ne ducem cu COVID-ul poate și spre o formă de gripă. Devine o parte a ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi și va trebui să găsim răspunsuri și rezolvări, astfel încât să nu mai fim puși în situația din trecut, de a carantina, de a închide totul”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

„Am participat la multe întâlniri la nivel european. Avem, pe lângă vaccinul anti-Covid, o terapie nouă care previne infecţia cu COVID, pentru că s-a observat că în cazuri de boli autoimune, boli cronice, boli oncologice, schema completă de vaccinare nu a fost suficientă. Pacienții cu aceste afecțiuni - și din cauza modului în care funcționează sistemul lor imunitar și din cauza bolii - au generat un răspuns post-COVID inadecvat. 11 la sută dintre ei nu au răspuns deloc, deci organismul lor nu a creat acei anticorpi necesari pentru protecția împotriva infecției cu COVID-19. Deci e clar că avem o categorie de populație expusă. 

Există acum o opțiune, un tratament care a fost aprobat în luna martie, anul acesta. Este un tratament combinat de doi anticorpi monoclonali, dedicat special persoanelor cu diferite afecțiuni cronice, care au probleme de imunitate. Acest tratament previne infecția cu COVID-19. Chiar citeam datele lor din studiu. Ei spun că s-a demonstrat o reducere cu 83 la sută a COVID-19 simptomatic, iar eficienţa s-a menţinut pe parcursul a cel puţin şase luni”, a explicat Rozalina Lăpădatu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere-pandemia COVID-19 în 2022”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?