Data publicării:

Joe Biden se întâlnește la Washington cu Olaf Scholz. Se caută sprijin suplimentar pentru Ucraina

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Olaf Scholz pleacă în SUA. 

Președintele american Joe Biden se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz la Washington pe 9 februarie în încercarea de a aduna sprijin pentru asistență suplimentară pentru Ucraina, a anunțat sâmbătă Casa Albă.

Cei doi lideri își vor folosi întâlnirea de la Casa Albă pentru a-și reafirma sprijinul ferm pentru Ucraina după invazia Rusiei, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Biden și Scholz vor discuta despre eforturile de a preveni escaladarea regională în Orientul Mijlociu, sprijinul lor ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare și imperativul de a spori asistența umanitară și protecția civililor împotriva vătămărilor din Gaza.

Scholz susține că majoritatea statelor din Uniunea Europeană nu livrau Ucrainei suficiente arme pentru a o ajuta să lupte împotriva Rusiei, îndemnând aliații să-și intensifice eforturile.

Germania a fost de acord la sfârșitul anului trecut să dubleze ajutorul militar pentru Ucraina în 2024 la 8 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari), iar marți a declarat că va trimite Ucrainei șase elicoptere „Sea King” din inventarul său militar în acest an, conform Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel