Joe Biden, reacție fermă după ce soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat cu ciocanul în propria casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Președintele Joe Biden a reacționat după ce soțul lui Nancy Pelosi a fost bătut cu ciocanul.

Preşedintele american Joe Biden a denunţat vineri agresiunea "josnică" asupra soţului liderei democraţilor din Congres Nancy Pelosi, atacat în cursul nopţii la domiciliul său, potrivit Agerpres. În noaptea de joi spre vineri, Paul Pelosi a fost atacat la domiciliul său de un bărbat cu un ciocan, care de fapt o căuta pe Nancy Pelosi.

"Nu există loc" pentru violenţă politică în America, a insistat preşedintele democrat în cursul unei vizite de campanie în Philadelphia. "Destul, este destul", a insistat Biden. Joe Biden a subliniat că atacatorul a strigat "unde este Nancy?", asemenea unor protestatari care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, potrivit mass-media.

Nancy Pelosi, în vârsta de 82 de ani, se afla la Washington în momentul atacului, care a fost condamnat ferm de întreaga clasă politică americană. Paul Pelosi, de asemenea octogenar, "a suferit cu succes o intervenţie chirurgicală pentru fractură de craniu şi răni grave la braţul drept şi la mâini" şi ar urma "să se recupereze complet", a indicat purtătorul de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Drew Hammill.

Motivele suspectului, care a fost reţinut, fac obiectul unei investigaţii la care participă poliţia federală - FBI - şi poliţia Capitoliului, responsabilă cu protejarea membrilor Congresului.

Nancy Pelosi, ținta hoților

Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a fost atacat violent în timpul unei spargeri la locuinţa lor din California vineri dimineaţă, a anunţat biroul responsabilei americane, potrivit Reuters. 'Atacatorul a fost reţinut şi motivaţia sa pentru acest atac este în curs de investigare, menţionează declaraţia difuzată de biroul lui Nancy Pelosi.

Dl. Pelosi a fost transportat la spital, unde primeşte îngrijiri medicale excelente şi este aşteptat să se recupereze deplin. Preşedinta (Camerei Reprezentanţilor) nu se afla la San Francisco în acel moment, se mai arată în declaraţie.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost condamnat la cinci zile de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce a comis un accident în luna mai, notează Agerpres.

Nancy Pelosi a revenit în lumina reflectoarelor, pe scena internațională, după vizita tumultoasă în Taiwan, vara aceasta.

Mesaj războinic la Congresul comuniștilor din China

China consideră Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind propriul său teritoriu şi îşi reafirmă în mod regulat intenţia de a reunifica insula, în ciuda obiecţiilor puternice ale guvernului de la Taipei, care respinge revendicările de suveranitate şi spune că doar poporul insulei are dreptul de a-şi decide viitorul, scrie Reuters.

Tensiunile au crescut dramatic în august, după ce China a organizat manevre de război în apropierea Taiwanului, în urma vizitei la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi. Aceste activităţi militare au continuat, deşi într-un ritm redus.

Luni, în discursul său de ziua naţională, preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat că războiul între Taiwan şi China nu este absolut deloc o opţiune şi şi-a reiterat disponibilitatea de a discuta cu Beijingul.

China refuză să vorbească cu Tsai, considerând-o o separatistă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel