Data publicării:

Joe Biden, reacție fermă după ce premierul irakian a fost atacat

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Preşedintele Joe Biden a asigurat încă o dată că Statele Unite nu intenţionează 'deloc să îşi schimbe politica' Foto: Facebook
Preşedintele Joe Biden a asigurat încă o dată că Statele Unite nu intenţionează 'deloc să îşi schimbe politica' Foto: Facebook
Preşedintele american Joe Biden "a condamnat ferm" duminică atacul.

Preşedintele american Joe Biden "a condamnat ferm" duminică atacul "terorist" asupra premierului irakian Mustafa al-Kazimi, vizat de o dronă-capcană înainte de răsăritul soarelui la reşedinţa sa din Bagdad, dar scăpat nevătămat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt uşurat că premierul nu a fost rănit şi salut capacităţile de lider de care el a dat dovadă făcând apel la cal şi reţinere", a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, cerând ca vinovaţii de acest atac să fie judecaţi. "Am cerut echipei mele de securitate naţională să ofere asistenţa necesară forţelor de securitate irakiene pentru a ancheta acest atac şi a-i identifica pe vinovaţi", a adăugat preşedintele democrat.

Tentativa a fost realizată cu o dronă-capcană

 

Conform serviciilor de presă ale premierului irakian, această "tentativă ratată de asasinat" a fost comisă cu o "dronă-capcană" asupra rezidenţei lui Kazimi situată în Zona Verde, un perimetru ultraprotejat care găzduieşte de asemenea ambasada SUA şi clădiri guvernamentale,

Două surse de securitate au vorbit despre "trei drone" lansate dintr-un sector situat nu departe de reşedinţă. Două drone au fost doborâte de gărzile lui Mustafa al-Kazimi, însă a treia a reuşit să îţi arunce în aer explozibilul, potrivit acestor surse.

Administrația Biden susține obligativitatea vaccinării obligatorii la locul de muncă

 

Administraţia preşedintelui Joe Biden a apărat duminică legalitatea obligaţiei de vaccinare împotriva COVID-19 în companiile cu peste o sută de salariaţi, suspendată cu o zi în urmă de justiţie, care vrea să îi examineze constituţionalitatea, relatează AFP, citat de Agerpres. 

"Suntem încrezători în ceea ce priveşte conformitatea" acestei măsuri "faţă de lege şi reglementări", a declarat Cedric Richmond, consilier al preşedintelui SUA, la postul de televiziune CBS.

Test săptămânal pentru nevaccinați

 

El a subliniat că angajaţilor complet refractari faţă de vaccin le este propusă "opţiunea unui test săptămânal".

"A fi preşedinte nu înseamnă a lua decizii uşoare, ci a lua deciziile juste şi a avea curajul de a le pune în aplicare", a adăugat el, în contextul în care conservatorii denunţă orice formă de obligaţie de vaccinare, spunând că ar fi măsuri "dictatoriale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel