Data actualizării:
Data publicării:

Joe Biden, îngrijorat de ce s-ar putea întâmpla la alegerile prezidențiale

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Joe Biden şi-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la riscurile care ar putea apărea la alegerile prezidențiale din Statele Unite din luna noiembrie.

Citește și - Opt state americane ar putea adopta o măsură radicală la prezidenţiale

'Lucrurile pe care le-a spus Trump şi cele pe care le-a spus ultima dată când nu i-a plăcut rezultatul alegerilor au fost foarte periculoase. Aşa că sunt îngrijorat de ceea ce vor face', în timpul votului, a afirmat Joe Binden, în cursul unui schimb de păreri neaşteptat cu jurnaliştii, în sala de presă a Casei Albe.

Cresc tensiunile pe măsură ce se apropie ziua votului

Alegerile din data de 5 noiembrie 2024, la care se înfruntă vicepreşedinta democrată Kamala Harris şi fostul lider republican Donald Trump, se anunţă a fi pe cât de indecise, pe atât de tensionate. Pe măsură ce scrutinul se apropie, exemplificările unei societăţi americane încordate sunt omniprezente.

Centrele electorale din comitatele cele mai contestate, ţinta unor puternice tensiuni în urmă cu patru ani, s-au transformat în fortăreţe, protejate de garduri din fier forjat şi detectoare de metale. Certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale la Capitoliu, scenă pe 6 ianuarie 2021 a unui atac al trumpiştilor dezlănţuiţi, va fi de această dată supravegheată de cel mai înalt nivel de securitate posibil pentru un eveniment oficial.

Temeri privind cât va dura până se va declara câștigătorul

Teama este că, încă o dată, votul va fi atât de strâns, încât va dura nu ore, ci zile pentru a declara un câştigător. Donald Trump, care nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea în 2020, a pus deja primele pietre ale unei noi contestaţii, acuzând democraţii, miting după miting, că 'trişează ca naiba'. Candidatul republican a pus pe seama 'retoricii' adversarilor săi şi a doua tentativă de asasinat a cărei victimă a fost, în timp ce democraţii, dimpotrivă, îl acuză că este instigatorul unei atmosfere politice uneori irespirabile, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel