Joe Biden i-a cerut demisia guvernatorului statului New York. Acuzații grave la adresa lui Andrew Cuomo
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Andrew Cuomo
Sursa foto: Facebook Andrew Cuomo
Preşedintele Joe Biden i-a solicitat public guvernatorului statului New York demisia. Ce acuzații i se aduc

Preşedintele Joe Biden doreşte demisia guvernatorului statului New York, după ce un raport al procuraturii a detaliat modul în care acesta hărţuia sexual angajatele la locul de muncă. Andrew Cuomo le-ar fi agresat pe femei în mod repetat, pe parcursul mai multor luni, scrie Mediafax.

"Cred că ar trebui să demisioneze. Înţeleg că procurorul are suficiente dovezi să-l acuze", a declarat Biden.

După ce în timpul campaniei electorale Cuomo a fost un aliat strategic important pentru Biden, preşedintele american alege să se distanţeze de acţiunile acestuia.

Ancheta procurorului general din New York a relevat faptul că hărţuirea continua şi după terminarea programului. Chiar şi foştii angajaţi s-au plâns că au devenit ţinta lui Cuomo după ce au părăsit postul instituţiei conduse de acesta. Deşi comportamentul guvernatorului a creat un mediu de lucru ostil pentru femei, acesta neagă acuzaţiile.

Conform BBC, procurorul general al statului New York, Letitia James, a spus că Cuomo a încălcat mai multe legi federale și de stat prin acțiunile sale. Acuzațiile datează de anul trecut, însă guvernatorul a negat că a atins vreo femeie în mod nepotrivit. În plus, acesta nu a acceptat sfaturile celor din Partidul Democrat de a renunța la funcție.

200 de persoane au fost interogate pentru o anchetă cât mai obiectivă și independentă

Raportul autorităților vine după o anchetă de mai multe luni în care investigatorii au vorbit cu 200 de persoane, inclusiv cele care l-au acuzat pe bărbat de hărțuire. „Investigația independentă a ajuns la concluzia că guvernatorul Andrew Cuomo a abuzat sexual mai multe femei și, prin aceste fapte, a încălcat multiple legi federale și de stat”, a transmis Letitia James.

Cuomo a „atins fără voie și fără consens femei, făcând în același timp comentarii ofensatoare”, mai spune procurorul general. Într-unul dintre cazuri, Cuomo și angajații săi s-au grupat împotriva unei foste angajate care l-a acuzat pentru faptele sale.

Primarul Bill de Blasio îi ceruse demisia lui Cuomo, în primăvară

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, i-a cerut în primăvară guvernatorului Cuomo să-și dea demisia, în urma scandalului. Conform BBC, Cuomo era la acel moment investigat, după ce șase femei l-au acuzat de hărțuire sexuală. Primarul a spus că situația este „absolut inacceptabilă”.

Guvernatorul Cuomo a negat acuzațiile și a explicat, în legătură cu a șasea femeie, că el nu a făcut niciodată ceea ce spune ea. „Când vine vorba despre această acuzație în special cum că guvernatorul și-a chemat o angajată, o persoană asupra căreia avea putere, într-o locație și apoi a hărțuit-o sexual este absolut inacceptabilă. Mă dezgustă și nu mai poate rămâne guvernator”, a explicat primarul De Blasio, adversar cu tradiție al lui Cuomo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel