Joe Biden, gafă: a numit-o pe Kamala Harris ”prima doamnă” a Americii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Joe Biden: Preşedintele Putin nu a anticipat amploarea şi forţa unităţii noastre
Joe Biden: Preşedintele Putin nu a anticipat amploarea şi forţa unităţii noastre
Președintele Joe Biden a făcut publicul să râdă marți când s-a referit accidental la vicepreședintele Kamala Harris drept ”prima doamnă”.

Președintele Joe Biden a numit-o din greșeală pe vicepreședintele Kamala Harris ”prima doamnă” în timpul declarațiilor cu ocazia Zilei egalității de salariu la Casa Albă de marți.

”S-a produs o mică schimbare în programul celor care se află pe scenă pentru că soțul primei doamne a contractat COVID-19”, a spus Joe Biden, potrivit publicației britanice Metro.

 

Soțul Kamalei Harris fusese testat pozitiv chiar înainte de ora 18.00

Se pare că un membru al audienței i-a spus derapajul președintelui, care a continuat să glumească despre greșeală și i-a făcut pe spectatori să chicotească amuzați.

Discursul lui Biden a cerut egalitatea de remunerare între bărbați și femei și a promovat eforturile administrației sale de a reduce această diferență. Marți, Biden a semnat un ordin executiv care promovează eforturile de a obține egalitatea de remunerare.

Ultimele noutăți de la Casa Albă despre vizita lui Biden în Europa

Tot marți, Casa Albă a confirmat și planul președintelui de a călători săptămâna viitoare la Bruxelles pentru o întâlnire cu liderii NATO. Acolo, el își va exprima sprijinul SUA pentru Ucraina în urma invaziei rusești.

Vizita sa va avea loc în contextul vizitelor efectuate recent în Europa de vicepreşedintele Kamala Harris. Kamala Harris a vizitat săptămâna trecută Polonia şi România.

În timpul acestei călătorii in Europa, Biden este  așteptat să se alăture unui summit programat al Consiliului European pentru a discuta preocupările comune cu privire la Ucraina, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, în timpul unui briefing de presă.

Călătoria va oferi lui Biden o oportunitate importantă de a se angaja în diplomație față în față cu omologii săi europeni.

„Cât timp va fi in Europa, scopul lui va fi să se întâlnească față în față cu omologii săi europeni și să evalueze unde ne aflăm în acest moment al conflictului dintre Rusia si Ucraina”, a spus Psaki.

O întâlnire cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky nu a fost încă planificată, a confirmat Psaki, adăugând că oficialii încă finalizează detalii privind viitoarea călătorie în Europa efectuată de președintele american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel