Data publicării:

Joe Biden către "elitele" democrate: "Provocați-mă!"

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele a trimis o scrisoare membrilor Congresului și a folosit un interviu la MSNBC pentru a înfrunta direct apelurile de a se retrage din campania de realegere din 2024.

Președintele Biden le-a spus colegilor săi democrați că este timpul să acționeze sau să tacă, provocându-i pe cei care vor să îl înlocuiască drept candidat al partidului la Casa Albă să îl conteste la convenția de luna viitoare. Într-o serie de mișcări combative luni, Biden, în vârstă de 81 de ani, le-a spus colegilor din Congres, în prima lor zi de întoarcere la Washington după pauza de Ziua Independenței, că nu va renunța la cursă, scrie The Times.

El a aruncat mănușa "elitelor" din partidul său care îi cer să se retragă după prestația sa slabă în prima dezbatere prezidențială împotriva lui Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, candidat republican prezumtiv, pe 27 iunie, și după un interviu călduț vineri la ABC News.

"Sunt atât de frustrat de elitele din partid, le știu ele pe toate.”, a spus el în programul Morning Joe de la MSNBC. "Dar dacă oricare dintre acești tipi crede că nu ar trebui să candidez, să candideze împotriva mea - să anunțe candidatura pentru președinție, să mă conteste la convenție.” a mai adăugat Biden.

El a vorbit despre cum sondajele au greșit cu privire la o victorie a dreptei dure în Franța și au greșit și cu privire la un "val roșu” republican în SUA în timpul alegerilor parțiale din 2022, refuzând să renunțe la campania sa pentru un al doilea mandat. „Nu mă opresc”, a spus el. „Nu mă opresc nici măcar un pic.” Separat, într-o scrisoare oficială către democrații din Congres, el a îndemnat partidul să evite un război intern asupra candidaturii sale și a subliniat că sarcina lor era să se unească împotriva lui Trump.

"Întrebarea despre cum să mergem mai departe a fost bine discutată mai bine de o săptămână și este timpul să se termine.” a scris Biden. El a subliniat că partidul are o singură sarcină - să-l învingă pe Trump în noiembrie.

"Avem 42 de zile până la convenția democrată [în Chicago între 19-22 august] și 119 zile până la alegerile generale [pe 5 noiembrie]”, a adăugat el. „Orice slăbire a hotărârii sau lipsa de claritate cu privire la sarcina care ne așteaptă îl ajută pe Trump și ne dăunează nouă. Este timpul să ne unim, să mergem mai departe ca un partid unificat și să-l învingem pe Donald Trump.”, se arată în scrisoarea președintelui.

Figuri senioriale din partid au cerut încetarea atacurilor împotriva lui Biden, dar mai mulți membri ai Congresului au ignorat apelurile la unitate și au cerut ca Biden să facă loc unui candidat mai tânăr, unii favorizând-o pe vicepreședinta Kamala Harris.

Hakeem Jeffries, liderul Partidului Democrat din Camera Reprezentanților, a găzduit duminică o discuție telefonică cu membrii Congresului. Jerry Nadler, Mark Takano, Joe Morelle și Adam Smith au fost raportați că au spus în timpul întâlnirii că Biden ar trebui să renunțe la nominalizarea partidului.

Biden a spus în emisiunea Morning Joe că „alegătorul mediu” vrea ca el să rămână în cursă. Cu toate acestea, un sondaj pentru Morning Consult a arătat că 60% dintre alegători cred că ar trebui să fie „definitiv” sau „probabil” înlocuit ca și candidat democrat, în timp ce un sondaj YouGov pentru CBS News a constatat că 72% dintre alegători cred că ar trebui să fie înlocuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel