Data actualizării:
Data publicării:

Joe Biden, ”apt” pentru încă un mandat de președinte al SUA

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Joe Biden, 81 de ani, rămâne ”apt” să-și exercite funcțiile și poate să candideze pentru un nou mandat de președinte al SUA.

Joe Biden, cel mai vârstnic președinte în exercițiu din istoria Statelor Unite, rămâne ”apt” să-și exercite funcțiile, a asigurat doctorul său miercuri la finalul examenului anual al liderului de 81 de ani, într-un moment în care capacitatea lui de a guverna suscită îndoieli, exploatate de opoziția republicană, relatează AFP, scrie Agerpres.

Președintele american ”continuă să fie apt să-și exercite funcțiile și își asumă pe deplin toate responsabilitățile fără nicio derogare sau aranjament”, a declarat medicul Casei Albe, Kevin O'Connor.

Singurul lucru care îl îngrijorează pe președinte, potrivit medicului, este ”neuropatia periferică la ambele picioare, alergiile și artrita coloanei vertebrale, care sunt tratate cu medicamente”.

”Președintele Biden este un bărbat de 81 de ani sănătos, activ și viguros”, a concluzionat medicul său de multă vreme într-o scrisoare publicată de Casa Albă.



Joe Biden a petrecut două ore și jumătate miercuri dimineață la spitalul militar Walter Reed, din suburbiile Washingtonului, pentru acest examen medical anual, ultimul înainte de alegerile din noiembrie.

Democratul candidează pentru un nou mandat, la finalul căruia, dacă va fi reales, va avea 86 de ani. Aproape sigur, el se va confrunta în noiembrie cu predecesorul său, Donald Trump, ajuns și el la 77 de ani.

Citește și: Alegerile SUA 2024: Declarațiile rasiste ale lui Trump stârnesc un val de critici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel