Joe Biden a uitat că fiul său a murit de cancer la creier și a spus că acesta „și-a pierdut viața în Irak” / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele american Joe Biden a spus că fiul său Beau și-a pierdut viața în Irak.

Președintele Biden a spus în mod eronat că fiul său, Beau, „și-a pierdut viața în Irak” în timpul unui discurs susținut miercuri în Colorado.

„Spun asta ca tată al unui bărbat care a câștigat Steaua de Bronz pentru servicii remarcabile și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden.

Beau a murit de cancer la creier în 2015, conform Fox News.

Joe Biden a întrebat de o parlamentară decedată în timpul unui discurs: Unde e Jackie?

Președintele american Joe Biden a avut, din nou, un moment controversat, când a întrebat de o parlamentară care nu avea cum să fie în sală, fiind decedată. 

În timpul unui discurs, președintele american Joe Biden s-a adresat unei parlamentare decedate, ceea ce a ridicat, din nou, numeroase întrebări despre starea de sănătate a președintelui american, care pare că are momente în care memoria îi joacă feste. 

Președintele american a strigat o parlamentară decedată, căutând-o în sală

Se pare că președintele Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 79 de ani, a ținut un discurs în sprijinul luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare, în timpul căruia a întrebat: ”Unde e Jackie?”. 

Joe Biden i-a menționat apoi pe alți doi legislatori implicaţi în mod special în aceste eforturi, un republican şi un democrat: ”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se află aici”. 

Președintele american ar fi părut să o caute cu privirea în sală pe Jackie Walorski, fostă membră a Camerei Reprezentanților. Dar politiciana republicană din Indiana a murit, la începutul lunii august, într-un accident de mașină. Ea era foarte angajată în lupta împotriva malnutriţiei.

Între altele, Jackie Walorski a contribuit activ la pregătirea unui summit consacrat acestei probleme, chiar evenimentul la care a luat cuvântul miercuri Joe Biden. După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat "şocat şi întristat".

Cum a reacționat președinția americană



Bombardată cu întrebări pe acest subiect, miercuri, pentru a afla dacă Joe Biden a uitat că Jackie Walorski a decedat, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Karine Jean-Pierre, a evitat să dea un răspuns concret.

Joe Biden "se gândea foarte intens la ea" în cursul acestui eveniment la organizarea căruia Jackie Walorski a contribuit activ, s-a limitat să spună purtătoarea de cuvânt, conform Agerpres. ”Nu consider că este ceva îngrijorător", a adăugat ea, la insistenţele reporterilor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel