Joe Biden a întrebat de o parlamentară decedată în timpul unui discurs: Unde e Jackie?
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Joe Biden: Unde e Jackie?
Joe Biden: Unde e Jackie?
Președintele american Joe Biden a avut, din nou, un moment controversat, când a întrebat de o parlamentară care nu avea cum să fie în sală, fiind decedată. 

Miercuri, în timpul unui discurs, președintele american Joe Biden s-a adresat unei parlamentare decedate, ceea ce a ridicat, din nou, numeroase întrebări despre starea de sănătate a președintelui american, care pare că are momente în care memoria îi joacă feste. 

Președintele american a strigat o parlamentară decedată, căutând-o în sală

Se pare că președintele Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 79 de ani, a ținut un discurs în sprijinul luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare, în timpul căruia a întrebat: ”Unde e Jackie?”. 

Joe Biden i-a menționat apoi pe alți doi legislatori implicaţi în mod special în aceste eforturi, un republican şi un democrat: ”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se află aici”. 

Președintele american ar fi părut să o caute cu privirea în sală pe Jackie Walorski, fostă membră a Camerei Reprezentanților. Dar politiciana republicană din Indiana a murit, la începutul lunii august, într-un accident de mașină. Ea era foarte angajată în lupta împotriva malnutriţiei.

Între altele, Jackie Walorski a contribuit activ la pregătirea unui summit consacrat acestei probleme, chiar evenimentul la care a luat cuvântul miercuri Joe Biden. După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat "şocat şi întristat".

Cum a reacționat președinția americană



Bombardată cu întrebări pe acest subiect, miercuri, pentru a afla dacă Joe Biden a uitat că Jackie Walorski a decedat, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Karine Jean-Pierre, a evitat să dea un răspuns concret.

Joe Biden "se gândea foarte intens la ea" în cursul acestui eveniment la organizarea căruia Jackie Walorski a contribuit activ, s-a limitat să spună purtătoarea de cuvânt, conform Agerpres. ”Nu consider că este ceva îngrijorător", a adăugat ea, la insistenţele reporterilor.

Karine Jean-Pierre a mai precizat că preşedintele şi-a propus deja ca vineri să întâlnească familia reprezentantei decedate pentru a aduce un omagiu luptei sale "remarcabile" împotriva malnutriţiei.

Alte momente tulburi ale președintelui Biden

În trecut, președintele Joe Biden a făcut publicul să râdă când s-a referit accidental la vicepreședintele Kamala Harris drept ”prima doamnă”. ”S-a produs o mică schimbare în programul celor care se află pe scenă pentru că soțul primei doamne a contractat COVID-19”, a spus Joe Biden, potrivit publicației britanice Metro. Se pare că un membru al audienței i-a spus derapajul președintelui, care a continuat să glumească despre greșeală și i-a făcut pe spectatori să chicotească amuzați.

În timpul unei alte conferințe de presă, legată de promovarea vaccinării anti-Covid, Joe Biden a declarat că președintele ales al SUA este Kamala Harris: ”Președintele ales Harris a fost vaccinată astăzi”. 

Gafele repetate ale lui Joe Biden ridică un mare semn de întrebare privind capacitatea acestuia de a-și duce mandatul la final. Amintim că într-o acțiune de campanie electorală din Pennsylvania, președintele american și-a încurcat nepoatele și l-a prezentat alegătorilor pe fiul său Beau, care însă a decedat în anul 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel