Joe Biden a convocat Consiliul Naţional Securitate al SUA din cauza situației din Ucraina 
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook Joe Biden
Foto: Facebook Joe Biden
Joe Biden a convocat Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei din Ucraina. Preşedintele SUA va solicita membrilor Consiliului să analizeze situaţia din Europa de est.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a convocat pentru duminică Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.

„Astăzi preşedintele va convoca o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate privind situaţia din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Jurnaliştii americani acreditaţi de Casa Albă subliniază faptul că este destul de neobişnuit ca preşedintele SUA să prezideze şedinţe ale Consiliului Naţional de Securitate într-o zi de duminic

„Preşedintele Biden continuă să monitorizeze evoluţia situaţiei din Ucraina şi este actualizat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate naţională. Echipa a reafirmat că Rusia poate lansa oricând un atac împotriva Ucrainei. Preşedintele a primit o actualizare cu privire la întâlnirile vicepreşedintelui de la Conferinţa de securitate de la München cu preşedintele ucrainean Zelenski, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Stoltenberg, liderii statelor baltice (primul ministru Kallas al Estoniei, preşedintele Levits al Letoniei şi preşedintele Nauseda al Lituaniei), cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mitsotakis al Greciei şi liderii altor aliaţi şi parteneri”, a precizat Casa Albă prin intermediul unui comunicat oficial, precizează Mediafax.

Vezi și: "A început, oficial, Războiul Rece“. Bogdan Chirieac: Zelenski e total nepregătit. O problemă mare cât casa

Monitorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au raportat o creştere a bombardamentelor în regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, unde vineri au avut loc peste 1.400 de explozii, informează Reuters.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE, care este desfăşurată în zona de conflict, a anunţat că a înregistrat în Doneţk un total de 553 explozii, iar alte 860 au fost raportate în regiunea învecinată Lugansk. Aceste cifre corespund situaţiei înregistrate vineri la ora 16:30 GMT, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă seara.

Misiunea de monitorizare a confirmat o victimă civilă într-o zonă din regiunea Doneţk, controlată de guvern. Numărul de încălcări ale încetării focului a fost vineri este de peste 1.500, comparativ cu 870 cu o zi înainte.

Potrivit hărţii OSCE care detaliază incidentele, zona cea mai afectată se află în partea de nord-vest a regiunii Lugansk, la aproximativ 20 de kilometri sud-est de oraşul Severodoneţk, controlat de forţele de la Kiev, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel