Joe Biden a confundat Suedia cu Elveţia într-o declaraţie la summitul NATO
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
 Foto Agerpres
Foto Agerpres
Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o pe cea din urmă a spus ”Elveţia”, însă şi-a dat seama de eroare şi s-a autocorectat imediat, spre amuzamentul jurnaliştilor.

”Am primit un apel din partea liderului Finlandei” despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, ”am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei”, a afirmat Biden, făcând de fapt referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson, potrivit Agerpres.

Derutat probabil de relativa apropiere a numelui celor două ţări în limba engleză (Sweden şi Swiss), preşedintele american şi-a dat totuşi seama de confuzie şi s-a autocorectat.

”Elveţia ... Dumnezeule...Dumnezeule...Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă”, şi-a reparat el gafa făcută la conferinţa de presă de la închiderea summitului NATO de la Madrid.

Preşedintele în vârstă de 79 de ani a fost protagonistul unei alte gafe şi joia trecută, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

În timp ce el se afla la summitul de la Madrid, vicepreşedinta sa Kamala Harris a nuanţat o declaraţie anterioară a ei în care dădea aproape sigură o nouă candidatură a lui Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale, deşi el este încă de acum cel mai vârstnic preşedinte din istoria SUA.

”Joe Biden candidează pentru realegere şi eu voi fi colistiera sa”, a declarat Kamala Harris postului CNN la începutul săptămânii. ”Categoric”, a adăugat ea.

Însă într-o nouă declaraţie, acordată miercuri unui reporter al LA Times, vicepreşedinta lui Biden a părut mai puţin categorică. ”Preşedintele intenţionează să candideze, iar dacă o face eu voi fi colistiera sa. Vom candida împreună”, a spus ea, potrivit Reuters

Joe Biden: Șoferii vor plăti prețuri mai mari la benzină ”atât timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige

Joe Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă la summitul NATO de la Madrid că șoferii se pot aștepta să plătească prețuri mai mari la benzină „atâta timp cât este nevoie” pentru ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei, potrivit The Independent.

Președintele a fost întrebat de către un reporter de la The New York Times: ”Cât timp trebuie să ne așteptăm ca șoferii americani și șoferii din întreaga lume să plătească această primă pentru acest război?”. 

”Atâta timp cât este nevoie”, a spus Biden. ”De fapt, Rusia nu poate învinge Ucraina și nu poate trece dincolo de Ucraina.” a adăugat el. Citește mai mult AICI.

Jens Stoltenberg: Rusia, mare greşeală când a subestimat Ucraina

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirmă că Rusia a făcut o mare greşeală atunci când a subestimat Ucraina. 

"El [Putin] a făcut o mare greşeală; a subestimat total puterea forţelor armate ucrainene, curajul conducerii ucrainene şi al poporului ucrainean şi, de asemenea, a subestimat unitatea NATO şi a partenerilor în acordarea de sprijin Ucrainei", a declarat Stoltenberg, joi, într-un interviu acordat realizatoarei CNN Christiane Amanpour.

Aflat la Madrid, unde s-a desfăşurat summitul NATO, Stoltenberg a spus că Putin nu a reuşit să-şi atingă obiectivele, în ceea ce priveşte slăbirea alianţei NATO.

"Unul dintre mesajele sale principale, la începutul acestui război, a fost că vrea o limitare a NATO, mai puţin NATO. El a propus chiar semnarea unui acord pentru a nu mai exista o nouă extindere a NATO. Ceea ce primeşte acum este mai mult NATO şi doi membri noi în NATO, inclusiv Finlanda, care are o graniţă cu Rusia, dublarea graniţei NATO cu Rusia", a afirmat secretarul general al alianţei. "Acest lucru nu înseamnă că nu percepem gravitatea dificultăţilor cu care se confruntă Ucraina în Donbas", a spus Stoltenberg, adăugând că ignoră declaraţiile lui Putin şi că îl va "evalua în funcţie de acţiunile sale".

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel