Jocurile politice și rocada din luna mai. Bulai: Aici e o problemă delicată. Iohannis a dat un semnal să se elibereze niște locuri
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Tabăra PNL s-ar putea să nu mai vrea rocada din luna mai, spune sociologul Alfred Bulai.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele României, Klaus Iohannis, au avut un schimb de replici în ultima săptămână, stârnind astfel întrebări despre viitorul politic al Coaliției de guvernare. 

Președintele României: Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Citește întreaga declarație a lui Iohannis aici.

Marcel Ciolacu, replică: Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit. Citește întregul răspuns aici.

Sociologul Alfred Bulai, explicație pentru situația actuală

„Vor rocada cei de la PSD, dar nu știu dacă tabăra lui Iohannis mai vrea. Aici e o problemă delicată în sensul în care, dacă ține la Nicolae Ciucă, e posibil să nu-și dorească rocada pentru că, dacă Ciucă nu mai e prim-ministru, șansa lui să mai fie șef la PNL este spre zero. Din punctul ăsta de vedere este o dispută, însă problema este un pic mai complicată pentru că eu cred că Iohannis este personajul care se poate debarasa ușor de multă lume.

Ați văzut că s-a debarasat «frumos» de Ludovic Orban. Frumos în sensul în care, atenție, a fost o relație ca în povești în timpul alegerilor din 2019, nu sugera nimic. Tot președintele l-a apărat pe Florin Cîțu în momentele cele mai urâte ale carierei sale politice – scandalul cu arestarea din SUA, a ieșit cu el, s-a afișat – după care nu a avut nicio problemă să-l dea jos. Nu cred, astfel, că are vreo problemă să-l dea jos și pe Ciucă.

Cineva mi-a atras atenția despre problema cu plagiatul care se îngroașă. Iohannis a ieșit și a zis ceva și cu plagiatele, e Lucian Bode care are niște probleme. Dar la pachet mai este și premierul Ciucă. Iohannis, de câte ori a spus ceva de genul acesta, a dat un semnal să se elibereze niște locuri. Deci lucrurile sunt mai complicate, dar încă nu mizez pe mare tragedie pentru România pentru că sunt doar simple declarații care nu înseamnă nimic. Nu se întâmplă nimic: PNL și PSD guvernează împreună, n-au nicio treabă, își văd fiecare de șmecheriile și artificiile lor. Nu văd o mare dramă, sunt declarații”, a explicat Alfred Bulai, la DC News TV.

Vezi aici întregul videoclip:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel