Jocurile Olimpice de Iarnă 2022. Ceremonia SPECTACULOASĂ de deschidere a Olimpiadei de la Beijing - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter @Beijing2022
Sursă foto: Twitter @Beijing2022
Imagini și informații LIVE de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. 

Competiția internațională a sporturilor de iarnă de la Beijing a fost marcată încă de înainte să înceapă de conflicte politice la nivel înalt, lipsa zăpezii naturale și pandemia de COVID-19. 

”Simplu, sigur și splendid"

Jocurile Olimpice de iarnă debutează vineri la ora locală 20.00 (14.00 ora României), la Beijing și vor dura timp de 17 zile, până pe 20 februarie. Festivitatea de deschidere va fi marcată de măsurile extrem de stricte impus de autoritățile chineze, însă promite să fie totuși un spectacol grandios, scrie Mediafax. 

A sosit momentul mult așteptat de întreaga planetă. După 4 ani, ediția 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă a ajuns la apogeu, după ce în cei 4 ani au avut loc pregătiri intense, atât din partea sportivilor aspiranți la o medalie sau la o participare cât mai merituoasă, cât și din partea organizatorilor.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022 promite să fie un spectacol simplu, sigur și splendid, la 14 ani după ce Jocurile de vară au avut loc tot în capitala chineză. Citește mai multe AICI

Antrenor român depistat pozitiv la COVID-19

Potrivit COSR, delegația României la Jocurile Olimpice Beijing 2022 a primit miercuri confirmarea primului caz pozitiv la COVID-19.

Este vorba de antrenorul lotului olimpic de sanie, Ioan Apostol. Acesta a avut la testele anterioare, din țară și din satul olimpic, doar rezultate negative.

„Testul din 1 februarie a fost confirmat pozitiv astăzi (02 februarie2022), iar antrenorul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare al JO Beijing 2022”. Citește mai multe AICI.

Politică și olimpiadă

Într-un articol publicat de agenţia de ştiri chineză Xinhua, Putin a scris că Moscova şi Beijingul joacă un "rol stabilizator important" în afacerile globale şi contribuie la a face relaţiile internaţionale "mai echitabile şi mai incluzive". Preşedintele rus a criticat "încercările unor ţări de a politiza sportul în beneficiul ambiţiilor lor", o referire aparentă la boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de către SUA şi unii dintre aliaţii săi, scrie Mediafax.

Mulţi oficiali occidentali nu participă la Jocurile de la Beijing în semn de protest faţă de detenţia de către China a peste un milion de musulmani uiguri din regiunea Xinjiang, situată în nord-vestul ţării. Dar liderii naţiunilor ex-sovietice din Asia Centrală, care au legături strânse atât cu Rusia, cât şi cu China, au urmat cu toţii exemplul lui Putin şi vor participa, potrivit AP.

Într-un interviu publicat tot joi, Putin a subliniat că "ne opunem încercărilor de a politiza sportul sau de a-l folosi ca instrument de constrângere, concurenţă neloială şi discriminare". Întâlnirea lui Putin cu Xi şi participarea la ceremonia de deschidere "anunţă promovarea în continuare a relaţiilor dintre China şi Rusia", a declarat Li Xin, director al Institutului de Studii Europene şi Asiatice de la Universitatea de Ştiinţe Politice şi Drept din Shanghai. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel