JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. România, pregătită de deschidere. Frig crunt
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, vineri, că toată lumea din delegaţia României îşi doreşte să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, programată de la ora 13,00 (ora României), în ciuda frigului care se anunţă în staţiunea sud-coreeană. 

La întâlnirea pe care a avut-o în Satul Olimpic, preşedintele COSR le-a urat sportivilor şi tehnicienilor români să se bucure de spectacol.

Toată lumea îşi doreşte să participe, am avut o întâlnire cu tot staff-ul în Satul Olimpic, îşi doresc să participe, un antrenor a spus chiar că a muncit foarte foarte mult să ajungă la aceste Jocuri Olimpice şi că îşi doreşte foarte mult să vadă deschiderea. Din fericire, este o vreme foarte frumoasă şi va fi cea mai caldă zi de până acum la PyeongChang, a declarat Covaliu, potrivit site-ului COSR.

Frigul pătrunzător 

Frigul a fost o problemă, şi din cauza aclimatizării, pentru că acasă nu este aşa de frig, dar aici când au venit primii membri ai delegaţiei au întâmpinat un frig foarte foarte puternic, din cauza vântului, în principal, dar lucrurile au început să intre în normal, sportivii s-au aclimatizat şi toată lumea aşteaptă ceremonia de deschidere şi de mâine să înceapă Jocurile, a subliniat Covaliu.

Preşedintele COSR a salutat şi evoluţiile bune de la antrenamente ale Ralucăi Strămăturaru (sanie): Strămăturaru confirmă perioada bună în care a fost în ultimele luni, locul 6 de la ediţia de Cupă Mondială, cu ceva vreme în urmă, acest antrenament de aici, care îi dă speranţe. Trebuie foarte multă atenţie, nu seamănă nicio zi cu cealaltă, cu atât mai mult ziua de concurs. Dar e bine că intră în competiţie cu un moral ridicat şi cu încredere în ea.

Probleme minore

Covaliu s-a referit şi de problemele întâmpinate de delegaţia României în Coreea de Sud:

Au fost doar câteva probleme minore, am vorbit cu doctorul Tănase şi le punea mai degrabă pe seama adaptării aici la PyeongChang. E vorba de mâncare, e vorba de temperatură, e vorba de tot ceea ce e nou la aceste Jocuri Olimpice, e vorba de cultură, dar încet-încet lucrurile au intrat în normalitate şi toată lumea pare să fie pregătită pentru Jocurile Olimpice.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang va ave loc vineri, de la ora locală 20,00, România urmând să participe la a XXIII-a ediţie a Jocurilor de iarnă cu o delegaţie de 28 de sportivi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel