Urmărește emisiunea live
Jocurile Olimpice 2021. Guşă: Sportivii români, problemă faţă de cei din alte ţări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Cozmin Gușă a spus care este problema sportivilor români la Jocurile Olimpice de anul acesta.

"Sportivii români au o problemă faţă de sportivii din alte ţări"

"Sportivii români, nu spun ca să îi scuz, dar au o problemă faţă de sportivii din alte ţări. În pandemie, în luna martie, s-a luat o decizie împotriva căreia am luptat, şi au fost trimise acasă loturile olimpice, în România, spre deosebire de SUA, Franţa, Italia, Germania, Rusia, China, unde au fost păstrate în cantonament şi au putut reveni în pregătire doar în iunie-iulie. Patru luni de pauză, într-un an preolimpic, înseamnă foarte mult şi înseamnă un delay mare. Nu vreau să scuz niciun sportiv român, dar acele patru luni din anul trecut de pauză, de alimentaţie deficitară, de cazuri de COVID înregistrate acasă au însemnat mult în aritmetica reprezentării noastre de astăzi", a spus Cozmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV.

"Avem cel mai mare scandal din tenis"

"Avem cel mai mare scandal din tenis pentru că am avut trei sportive calificate - Halep, Sorana Cîrstea şi Irina Begu. Toate trei au refuzat. Simona Halep a zis că a refuzat pe motiv de aşteptare, însă celelalte două au refuzat în timp ce jucau la Wimbledon şi, chiar ieri, Irina Begu era într-un turneu de mâna a doua, jucând, refuzând să meargă la olimpiadă şi cumva s-a forţat reprezentarea - nici nu ştiu dacă este legală - a Mihaelei Buzărnescu, cea care a dorit să meargă, dar nu era calificată iniţial. Avem doar o echipă la dublu feminin fără şanse", a mai spus Cozmin Gușă.

"Motivaţia principală a fost starea COVID"

"Motivaţia principală, în afara posibilelor accidentări, a fost starea COVID, starea de carantină şi imposibilitatea plecării cu sportivele a iubiţilor, a familiei, aşa cum sunt ele pregătite să meargă. Asta nu a fost permisă. Au renunţat în bloc. Prima dată, a renunţat Halep şi, apoi, celelalte două sportive. Este şi un scandal. Comitetul Olimpic Internaţional a fost alături de Federaţia de Tenis cu nişte milioane de euro. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, de asemenea, tocmai pentru această pregătire. Nu este ceva frumos", a spus Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel