Jocurile Europene 2019: Româncele nu au trecut de primele tururi în competiţia de judo
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Judo
Judo
Cele cinci judoka românce care au evoluat sâmbătă la Jocurile Europene de la Minsk nu au reuşit să depăşească faza optimilor de finală.

La cat. 48 kg, Alexandra Maria Pop şi Elena Monica Ungureanu au pierdut în primul tur. Pop a fost întrecută de azera Aişa Gurbanli, iar Ungureanu, medaliată cu bronz european în 2018, a pierdut în faţa sârboaicei Andrea Stojadinov.

Andreea Ştefania Chiţu (cat. 52 kg), medaliată cu aur la prima ediţie a Jocurilor Europene şi fostă vicecampioană mondială, a câştigat în primul tur în faţa turcoaicei Irem Korkmaz, dar a fost învinsă în optimi de italianca Odette Giuffrida.

Corina Oana Ştefan, vicecampioană olimpică în 2012, a trecut în primul tur la cat. 57 kg de Viktoria Majorosova (Slovacia), dar apoi a fost întrecută în optimi de portugheza Telma Monteiro. Tot la cat. 57 kg, Loredana Ohâi a pierdut în prima rundă la sârboaica Jovana Rogic.

Întrecerile de judo de la Minsk au rang de Campionate Europene

România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 şi 30 iunie. Reprezentanţii României vor concura la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică şi ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere şi greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv şi tir cu arcul.

Rezultatele obţinute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul şi tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel