Jocurile de la prezidențiale. Ciolacu, tandem cu Geoană dacă nu-l susține PNL-ul? Chirieac: Cel care va avea prima șansă să intre în turul doi este...
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
foto Agerpres/ Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu
foto Agerpres/ Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu
Află în articol ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac.

„Alegerile prezidențiale în România sunt o chestiune fundamentală pentru politica românească. Eu nu cred în aceste scenarii, mai ales că aceea este o știre pe surse, cum că Ciolacu ar fi spus PNL-ului că dacă nu va fi susținut de către PNL la prezidențiale atunci va face un tandem cu Mircea Geoană. Ținem seama și de declarațiile anterioare. Eu cred că fiecare dintre partide va avea propriul candidat la prezidențiale, altminteri dacă vor avea un candidat comun cel care va avea prima șansă să intre în turul doi este domnul Mircea Geoană, și așa nu e exclus ca dânsul să intre în turul al doilea, dar totuși fără mașinăria de partid e mai greu să intri în turul doi. În turul întâi, după cum știm cu toții, mașinăria de partid are un rol foarte important. În turul doi, personalitatea președintelui este cea care decide rezultatul.

Nicolae Ciucă la prezidențiale

Deci, eu cred că dacă dorește să rămână premier, Marcel Ciolacu, ar fi mult mai încântat cu Nicolae Ciucă în funcția de președinte decât cu domnul Mircea Geoană. Lucrul acesta s-ar rezolva imediat, adică sunt convins că Nicolae Ciucă și PNL-ul ar accepta imediat acest lucru, inclusiv, tot pe surse, am înțeles că PNL-ul ar ceda mai multe ministere PSD-ului în această formulă”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

„PSD-ul își permite să nu aibă candidat?”, a fost întrebat analistul politic.

„E o întrebare fundamentală, în opinia mea nu cred că își permite. Din cauza asta cred cu putere că fiecare dintre cele două partide va avea propriul candidat. În legătură cu mutarea alegerilor e o chestiune neserioasă. Amândoi președinții partidelor, Ciolacu și Ciucă, au anunțat și data alegerilor, 15 septembrie și 29 septembrie. După alegeri ai mutat și data alegerilor din nou, poate le facem la anul prezidențialele, sau în 2029, sau nu le mai facem, rămâne domnul Iohannis, cât o putea și dânsul să stea că e greu cu atâtea vacanțe”, a explicat Bogdan Chirieac, în direct la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel