România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 21 noi, 15:24
Jocuri politice în Moldova: Încearcă Dodon să anuleze victoria Maiei Sandu? Mesajul lui Vladimir Putin e clar
Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale în Republica Moldova și urmează să își preia mandatul la finalul lunii decembrie.

Maia Sandu a obținut 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de actualul şef al statului, socialistul Igor Dodon, după centralizarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Deși diferența este una uriașă, Dodon a făcut acuze de fraudă și a declarat că instanța urmează să se pronunțe. Întrebarea se ridică în contextul în care în 2018 Judecătoria Chișinău a anulat rezultatele alegerilor câștigate de Andrei Năstase pentru primăria Chișinău. 

Analistul politic Andrei Vlășceanu nu crede că scenariul din 2018 se poate repeta la prezidențiale și explică:

„Lumea va ieși în stradă. (...) Igor Dodon nu cred că va risca acest lucru. Ce poate face Dodon și asta deja a anunțat, e să preia după terminarea mandatului președinția Partidului Socialiștilor. Ei au majoritatea”, a precizat analistul.

„În același timp, de ce nu cred că se vor anula alegerile prin intermediul instanței e pentru că Vladimir Putin a transmis deja toate cele bune noului președinte al Republicii Moldova. La nici 24 de ore ne-am trezit cu mesajul lui Vladimir Putin care a felicitat-o pe Maia Sandu”, a amintit, amuzat, Andrei Vlășceanu, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro