Jocuri politice în Moldova: Încearcă Dodon să anuleze victoria Maiei Sandu? Mesajul lui Vladimir Putin e clar
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale în Republica Moldova și urmează să își preia mandatul la finalul lunii decembrie.

Maia Sandu a obținut 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de actualul şef al statului, socialistul Igor Dodon, după centralizarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Deși diferența este una uriașă, Dodon a făcut acuze de fraudă și a declarat că instanța urmează să se pronunțe. Întrebarea se ridică în contextul în care în 2018 Judecătoria Chișinău a anulat rezultatele alegerilor câștigate de Andrei Năstase pentru primăria Chișinău. 

Analistul politic Andrei Vlășceanu nu crede că scenariul din 2018 se poate repeta la prezidențiale și explică:

„Lumea va ieși în stradă. (...) Igor Dodon nu cred că va risca acest lucru. Ce poate face Dodon și asta deja a anunțat, e să preia după terminarea mandatului președinția Partidului Socialiștilor. Ei au majoritatea”, a precizat analistul.

„În același timp, de ce nu cred că se vor anula alegerile prin intermediul instanței e pentru că Vladimir Putin a transmis deja toate cele bune noului președinte al Republicii Moldova. La nici 24 de ore ne-am trezit cu mesajul lui Vladimir Putin care a felicitat-o pe Maia Sandu”, a amintit, amuzat, Andrei Vlășceanu, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel