Urmărește emisiunea live
Jocuri Olimpice 2020. Mihai Covaliu: Avem copii buni, sunt sanse la medalii
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român se arată încrezător în șansele României de a accede la medalii la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Tokyo, în anul 2020. 

România a cucerit trei medalii de aur la Mondiale, două la canotaj și una la haltere (la total), iar handbalul feminin poate întregi acest bilanț al anului 2017.

Nu aș vrea să mă grăbesc să nominalizez un sportiv anume, pentru că încă sunt în desfășurare Campionatele Mondiale de handbal, dar ce este foarte important e că până în acest moment avem 3 medalii de aur, 2 cucerite de canotaj și o medalie recent cucerită de Loredana Toma la haltere. Este primul an după JO. Un an în care în cadrul loturilor, al echipelor, au loc modificări. Antrenorii încearcă să împrospăteze membrii echipelor și sunt convins că o dată ce vom vedea aceste loturi structurate și strategia structurată clar pentru 2020, medaliile cucerite de sportivii români vor fi din ce în ce mai multe, contrar pesimiștilor, care nu mai cred că sportivii români pot cuceri medalii. Noi avem încredere, avem copii buni, lucrurile se schimbă, evoluează și veți vedea că se vor câștiga medalii și de acum înainte, a declarat Mihai Covaliu.

Fostul campion olimpic la sabie a remarcat parcursul foarte bun de până acum al handbalistelor române la CM 2017 din Germania.

Echipa de handbal a României are un parcurs foarte bun. Ce îmi place foarte mult e că văd o echipă sudată și care luptă pe teren. Asta e cel mai important, pentru că doar așa poți aștepta ca performanțele să se întâmple. Au apărut ceva modificări, au fost selecționate fete tinere, este o strategie corectă. E primul an și acum se încearcă și se definitivează lotul pentru următoarele competiții importante, obiectivul fiind sigur JO 2020 de la Tokyo, a adăugat președintele COSR.

Mihai Covaliu a fost prezent la încheierea unui parteneriat pentru vehicule și soluții mobile cu Toyota. COSR a primit patru autoturisme, dintre care două hibrid, iar sportivii români care vor obține medalii vor primi din partea sponsorului la rândul lor, câte un autoturism.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel