Data actualizării:
Data publicării:

Jocuri de CULISE înainte de LOCALE. Negocieri spulberate de o înțelegere ascunsă sau BLAT?

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Recent, PSD a atras la masa negocierilor toate forțele parlamentare, lăsând în ofsaid PNL-ul. După decizia CCR de miercuri, Marcel Ciolacu a făcut un apel la toată clasa politică să se pună urgent la masă și să dea o lege necesară. 

CCR a stabilit că doar prin lege pot fi prelungite mandatele aleșilor locali, deci nu prin OUG. Totodată, a lăsat la decizia Parlamentului dacă data alegerilor va fi stabilită prin aceeași lege sau prin Hotărâre de Guvern. Marcel Ciolacu a făcut un apel la toate partidele parlamentare să se pună la aceeași masă și ca săptămâna viitoare să treacă o asemenea lege prin Parlament. 

PNL știam deja că-și face unele calcule pentru alegeri locale în 27 septembrie sau 4 octombrie. Între timp, în asentiment s-au dovedit a fi și USR, dar și PMP. 

Victor Ponta acuză un blat PNL - PSD pentru a nu fi alegeri în două tururi și afirmă că ”este o gravă deturnare a ceea ce ne dorim să facem în viitor”. 

Masa negocierilor pare un deziderat greu de realizat în acest context politic complicat. PSD încă nu are un răspuns exact cu privire la ce va face în contextul unei aparente înțelegeri PNL - USR - PMP cu privire la data alegerilor locale. Marcel Ciolacu ne-a dat asigurări că ne va anunța ce decizie va lua, după consultări în partid.

Va merge PSD cu celelalte partide sau pornește un nou război politic? Pentru că nu mai e timp - VEZI AICI DE CE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel