Data publicării:

Jocul video Tetris a fost învins după 34 de ani de la lansare. Un baiat de 13 ani a reușit să termine jocul în 38 de minute - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un baiat de 13 ani a reușit să termine jocul video Tetris.

Un adolescent din Oklahoma este considerat a fi primul om care a reușit să învingă jocul video Tetris de la Nintendo, la 34 de ani de la lansarea sa.

Willis Gibson a postat un videoclip pe canalul său de YouTube în care arată momentul în care a ajuns la nivelul 157, provocând oprirea jocului.

Băiatul de 13 ani a căzut înapoi în scaunul său, declarând: ”O să leșin, nu îmi simt degetele.”

I-a luat doar 38 de minute să termine jocul. În mod remarcabil, până acum câțiva ani, jucătorii credeau că era posibil să joci doar până la nivelul 29.

Jocul video popular, în care jucătorii aranjează piese căzătoare în linii orizontale perfecte la viteze tot mai mari, a fost creat inițial în 1984 de inginerul sovietic Alexey Pajitnov și a devenit popular după debutul său pe Nintendo Entertainment System (NES) și consola portabilă Game Boy a Nintendo în 1989.

Astăzi, jocul poate fi jucat pe o varietate de console și platforme, inclusiv telefoane mobile.

Tehnica unui jucător profesionist

În 2010, jucătorul profesionist și competitiv Thor Aackerlund a reușit să ajungă la nivelul 30 folosind o tehnică numită ”hypertapping”. Acest lucru a determinat alți jucători să adopte hypertapping și alte tehnici pentru a vedea cât de departe pot ajunge, dar până luna trecută doar inteligența artificială reușise să atingă așa-numitul ”kill screen” al jocului.

Un ”kill screen” apare atunci când un jucător ajunge la un nivel care determină oprirea jocului.

La sfârșitul sesiunii sale de 38 de minute, ecranul lui Willis se oprește, iar piesele nu mai coboară, deoarece el învinge jocul. Adolescentul, cunoscut pe YouTube sub numele de Blue Scuti, joacă acest joc de la vârsta de 11 ani și a participat la mai multe turnee de gaming.

”Când am început să joc acest joc, nu m-am așteptat niciodată să opresc vreodată jocul sau să-l înving”, a scris el pe canalul său de YouTube, conform BBC.

Pe lângă faptul că a învins jocul, Willis afirmă că a și doborât recordul general și alte trei recorduri mondiale la Tetris. Alți jucători încearcă acum să doboare recordurile acestui adolescent de 13 ani, mulți documentându-și încercările pe rețelele de socializare și platformele de streaming video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel