Jocul cu 35 mil. utilizatori lunari a împlinit 30 de ANI. Preferatul tuturor, nu se poate să nu fi jucat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Celebrul și clasicul joc „Solitaire", dezvoltat de Microsoft, împlinește 30 de ani.

Celebrul și clasicul joc „Solitaire", dezvoltat de Microsoft, împlinește 30 de ani, conform The Verge. Compania se bucură de susținerea utilizatorilor, înregistrând 35 de milioane de jucători lunar și mai bine de 100 de milioane de jocuri pe zi.

Microsoft Solitaire a fost inclus pentru prima dată în Windows 3.0, în 1990, iar principalul său scop a fost să învețe utilizatorii cum să mânuiască un maus. Apucarea cărților virtuale și așezarea lor la locul dorit a mai arătat utilizatorilor cum funcționează ferestrele Windows-ului, principii pe care le folosim până și astăzi în sistemele de operare cu maus.

Solitaire a fost cunoscut prima oară drept Windows Solitaire și este printre cele mai jucate jocuri din lume fiindcă a fost instalat pe toate versiunile de Windows timp de 20 de ani. Astfel, jocul a fost instalat pe mai bine de un miliard de computere personale și nu a mai fost inclus standard în Windows de la Windows 8, în 2012.

Creatorii jocului și o poveste necunoscută

Wes Cherry a fost programatorul care a conceput prima dată jocul, iar Susan Kare a proiectat pachetul de cărți original. Cherry implementase și un „mod pentru șefi" în Windows Solitaire, conținând un tabel fals care era conceput pentru a păcăli șefii și colegii, însă Microsoft a cerut scoaterea acestei caracteristici înainte de lansare.

Chiar dacă a fost scos din Windows 8, Solitaire a devenit disponibil din nou în 2015, pe Windows 10. În plus, jocul este disponibil pe toate sistemele de operare principale. Microsoft oferă Solitaire pe Windows, iOS, Android, dar și pe web.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel