Joacă fotbal fără picioare! Gabriel Muniz, minunea care va ajunge la FC Barcelona
Data publicării:
Autor: Cioboata Andreea
WhatsApp

Un brazilian de 11 ani arată întregii lumi că, dacă îţi doreşti cu adevărat ca visul tău să devină realitate, nimic nu trebuie să îţi stea în cale, nici măcar faptul că te naşti fără picioare.

[caption id="attachment_229213" align="alignleft" width="299"] Foto:Reuters[/caption]

O minune de copil a fost invitat să-şi întâlnească idolul, Lionel Messi, şi să se antreneze cu Fc Barcelona luna aceasta, după ce talentul său fotbalistic a fost descoperit de unii din scouterii clubului, informează Daily Mail.

Gabriel Muniz, care s-a născut fără labele picioarelor, îşi va părăsi oraşul natal, pentru a participa la o tabără de antrenament în Spania, asta după ce a impresionat specialiştii de la Academia de Fotbal din Saquarema, Rio de Janeiro, o filială a clubului catalan. 

În ciuda dizabilităţii sale, băiatul este unul din cei mai buni jucători de fotbal din şcoala sa. Poate alerga, dribla, şuta şi pasa la fel de bine ca oricare alt coleg de echipă.

Cel mai bun prieten al său, Lucas Santos, vorbeşte despre Gabriel într-un  videoclip pentru The Sun: ,,Este talentat, urmăreşte mingea, are curaj şi ştie cum să organizeze jocul pe teren. Pe deasupra, mai dă şi pase bune.”

Sandra, mama lui Gabriel este entuziasmată că fiul ei reuşeşte să îşi îndeplinească visul de a juca fotbal, mai ales fără a beneficia de ajutor medical. Familia lui este prea săracă şi nu a reuşit să plătească pentru un tratament, care era obligatoriu imediat dupa ce copilul s-a născut. Sandra spune că ,, A început să meargă de când avea un an.  Îl urmam peste tot, aşteptându-ne să cadă, dar niciodată nu a căzut”.

Profesorul de sport al lui Gabriel Muniz a adăugat: ,, Gabriel provoacă normele sociale. Când a ajuns la academia Barcelonei, nimeni nu credea în el. Însă le-a dovedit tuturor că poate să ţină piept pe teren oricărui alt băiat de vârsta lui. I-a impresionat atât de mult, încât a fost invitat să meargă în Spania, pentru a-şi demonstra  talentul.

Gabriel şi familia sa locuiesc în Campos dos Goytacazes, un oraş de aproape 500.000 de locuitori, aflat în apropiere de Rio de Janeiro.

Muniz trăieşte într-o casă cu trei camere şi îşi împarte patul cu fratele său mai mare, Mateus. Băieţii se trezesc la 6.30 dimineaţă şi merg până la şcoală pe bicicletă. Gabriel foloseşte proteze pentru a putea pedala. Ca toţi copiii de vârsta lui, băieţelul fuge de teme şi de responsabilităţile din gospodărie. Preferă să  fugă, în adevăratul sens al cuvântului, pe terenul de fotbal. Că nu are labe la picioare nu îl deranjează. Puştiul ce a uimit o lume întreagă ne arată că te poţi bucura de viaţă, indiferent de piedicile cu care te încearcă destinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel