JO 2020 - Tokyo a anunţat că nu va bloca mutarea maratonului, decisă de CIO
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 01 noi 2019 / 11:15
WhatsApp

Oraşul Tokyo nu se va opune deciziei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a muta probele de maraton şi marş în nordul Japoniei, cu ocazia Jocurilor de vară din 2020, a anunţat vineri guvernatoarea capitalei japoneze,Yuriko Koike, citată de AFP.

"Nu putem fi de acord cu CIO, însă nu vom bloca această decizie", a declarat doamna Koike la finalul unei reuniuni cu responsabilii olimpici şi cu organizatorii JO de la Tokyo. "Cu alte cuvinte, este o decizie fără acord", a adăugat ea.

CIO a decis să organizeze probele respective la Sapporo, pe insula japoneză Hokkaido, unde temperaturile estivale sub mai scăzute decât la Tokyo, pentru a proteja sănătatea sportivilor.

Comitetul Internaţional Olimpic a luat această decizie luna trecută, după ce s-a declarat "şocat" de avalanşa de probleme cu care s-au confruntat sportivii în timpul Campionatelor Mondiale de atletism care au avut loc această toamnă la Doha, în condiţii meteorologice apropiate de cele care ar putea fi înregistrate la Tokyo, în vara viitoare.

Mulţi sportivi au suferit puternic din cauza căldurii cu ocazia probelor test ale JO, care au avut loc la Tokyo în această vară, în condiţii de caniculă, dublate de o grad ridicat de umiditate.

Organizatorii japonezi ai JO 2020 nu au primit, însă, deloc bine decizia CIO, considerând că maratonul este o probă fanion a evenimentului, deoarece se desfăşoară în afara stadionului şi este văzut şi ca o ocazie pentru capitala niponă de a se pune în valoare în întreaga lume, prin intermediul televiziunii.

CIO are însă ultimul cuvânt în această privinţă. "Cred că acum este clar că avem un acord pentru această propunere", a apreciat vineri John Coates, preşedintele comisiei de coordonare a JO 2020, la finalul reuniunii cu toate părţile implicate.
AGERPRES

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro