JO 2020. Moscova denunţă un complot politic pentru excluderea Rusiei
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020
Moscova denunţă un complot politic asupra excluderii Rusiei de la Jocurile Olimpice 2020.

Diplomaţia rusă a calificat drept complot politic recomandarea de a exclude Rusia de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, din cauza unui scandal de dopaj, şi acest război are ca obiectiv îndepărtarea unui concurent redutabil, relatează AFP, citează Agerpres.

Asistăm la o politizare a acestei probleme pentru a exclude Rusia, ceea ce numim o concurenţă neloială. Este o bătălie fără reguli, poate fi numit deja un război. De mai mulţi ani vedem un lobby care doreşte excluderea Rusiei din spaţiul sportiv mondial, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe.

Ar fi făcut pierdute sute de teste

Consiliul Executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) va decide pe 9 decembrie la Paris dacă va da curs recomandării Comisiei sale de revizuire a conformităţii (CRC), de a exclude sportivii ruşi timp de patru ani de la competiţiile internaţionale importante.

CRC invocă în susţinerea acestor sancţiuni faptul că Rusia ar fi făcut pierdute sute de teste suspecte din fişierele trimise către AMA/WADA la începutul anului. Aceste date au fost o condiţie indispensabilă de a ridica sancţiunile împotriva agenţiei antidoping ruse (RUSADA).

Joi, Comitetul olimpic rus s-a arătat încrezător că Rusia va fi prezentă la JO 2020 de la Tokyo, iar cu o zi în urmă Kremlin-ul a anunţat că va coopera deplin cu AMA/WADA şi comunitatea sportivă internaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel