JO 2018. Octavian Morariu, perspective pentru sporturile de iarnă în România
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, în prezent membru al Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat, miercuri, că sporturile de iarnă sunt dificile şi că fără investiţii consecvente, România nu poate obţine performanţe.

„Trebuie să avem răbdare cu sporturile de iarnă. Sunt sporturi dificile, sporturi scumpe şi fără investiţii consecvente nu ajungi la performanţă. Noi am început de ceva vreme să investim în sporturile de iarnă şi rezultatele încep să se vadă. Dar ele sunt mai puţin popularizate. Pentru că bobul României la juniori a câştigat titlul mondial. Iar ăsta e un prim semn, pentru că au concurat împotriva unor ţări puternice cum este Germania. Şi i-au învins, deşi nu au avut boburi la fel de performante. Dacă aceşti copii continuă în această direcţie şi vor avea boburi performante, ne putem aştepta în ceva vreme la medalii olimpice. Ăsta e un exemplu. Iar noi avem o problemă nu numai cu infrastructura, ci şi cu antrenorii. Nu avem suficienţi antrenori la sporturile de iarnă. Dar trebuie să avem ambiţie şi să facem totul pentru a urca mai sus în aceste discipline", a declarat Morariu.

„Trebuie să le dăm tuturor o șansă"


Acesta a afirmat că strategia nu este de a renunţa la anumite sporturi în favoarea altora, ci a încerca de a le dezvolta echilibrat pe toate, în funcţie de performanţe. „Eu sunt un adversar al renunţării în general, nu-mi place ideea de a renunţa la anumite sporturi în favoarea altora. Eu zic că trebuie să le dezvoltăm echilibrat în funcţie de performanţe. Nu înseamnă să renunţăm la unele. Trebuie să le dăm tuturor o şansă. Dar trebuie să insistăm acolo unde avem semne, adică la bob şi acum la biatlon, pentru că iată avem acum pentru prima oară o ştafetă masculină la Jocurile Olimpice", a precizat Octavian Morariu.

Echipa Olimpică a României care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, programate în perioada 9-25 februarie, a fost prezentată oficial de COSR în cadrul unei ceremonii care a avut loc, miercuri, la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Sydney 2000 din Izvorani.

Delegaţia României pentru PyeongChang 2018 numără 28 de sportivi, dintre care o rezervă, şi 27 de tehnicieni şi oficiali. România va fi reprezentată la 6 sporturi, bob, schi (alpin, fond şi sărituri), patinaj (viteză), biatlon, sanie şi skeleton.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel