JO 2012: Alina Dumitru, calificată în semifinale, la judoka
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deținătoarea titlului olimpic la judoka, obținut la Beijing în 2008, românca Alina Dumitru, a reușit calificarea în semifinale la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.

În prima sa întâlnire de la Londra, judoka Alina Dumitru a trecut de cubaneza Alvarez Mestre, pentru ca în sferturile competiției, românca să o învingă, abia în prelungiri, pe mongoleza Urantsetseg Munkhbat.

Alina Dumitru s-a calificat rapid în sferturile concursului de judo, categoria 48 de kilograme, de la Olimpiadă, după ce adversara sa, cubaneza Alvarez Mestre a fost descalificată pentru un procedeu incorect. Lupta a durat foarte puţin de altfel, Alina Dumitru acuzând ceva dureri la degetele piciorului drept. După decizia arbitrilor, cubaneza a dat semne evidente de furie. În sferturi, sportiva mongoleză Urantsetseg Munkhbat a condus cea mai mare parte din întâlnire, pentru ca aproape de final, cu 10 secunde înainte de finalul partidei, Alina Dumitru, printr-un yuko care nu a fost executat perfect, a obținut doar egalarea scorului, fapt ce a determinat intrarea în prelungiri. Cu șase secunde înainte de expirarea timpului adițional, Alina a punctat decisiv, obţinând 10 puncte dintr-un foc, rezultat ce i-a adus  victoria meciului cu scorul de 11-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel