Jirinovski, aliatul lui Putin, a murit de COVID, anunță presa rusă. Președintele Dumei de Stat neagă informația. Deputatul rus s-a vaccinat de 8 ori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Jirinovski, aliatul lui Putin, a murit de COVID, anunță presa rusă. Președintele Dumei de Stat neagă informația. Deputatul rus s-a vaccinat de 8 ori / Foto: Captură video Youtube
Jirinovski, aliatul lui Putin, a murit de COVID, anunță presa rusă. Președintele Dumei de Stat neagă informația. Deputatul rus s-a vaccinat de 8 ori / Foto: Captură video Youtube
În timp ce presa rusă scrie că Vladimir Jirinovski a murit, președintele Dumei de Stat neagă informația.

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a murit într-o clinică din Moscova, a anunțat senatorul Alexander Pronyușkin. Agenția de presă rusă Ria Novosti a preluat informația și a difuzat-o în regim de alertă. Ulterior, la doar câteva minute după ce știrea a apărut în presa rusă, președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a negat informațiile despre moartea liderului LDPR, scrie Interfax.

"Vreau să-i liniștesc pe toți cei care sunt îngrijorați de sănătatea lui Vladimir Volfovici Jirinovski. El este în viață. Starea lui este cu adevărat gravă. Astăzi i s-a făcut o tomografie. Suntem îngrijorați pentru el, medicii luptă pentru el. El însuși este un om grozav. Să-i dorim însănătoșire grabnică", a scris Volodin pe canalul său Telegram.

Reacția partidului din care face parte Vladimir Jirinovski 



În același timp, Ministerul Sănătății al Federației Ruse a remarcat că starea lui Jirinovski este evaluată ca fiind stabilă, medicii îi oferă îngrijiri medicale.

Fracțiunea LDPR din Duma de Stat a numit rapoartele despre moartea liderului partidului drept minciuni. "Cu doar o oră în urmă, medicii l-au trimis pe Vladimir Volfovici pentru o procedură planificată. Starea lui este stabilă. Nu există modificări negative în sănătatea lui", au transmis cei de la LDPR.

Pe 2 februarie, Jirinovski a fost internat la Moscova, după ce s-a infectat cu noua tulpină a coronavirusului „Omicron”. Presa a relatat că starea lui se înrăutăţeşte considerabil, dar pe 22 februarie, Volodin a remarcat că liderul LDPR s-a simţit mult mai bine şi chiar a vrut să vorbească la o şedinţă a Dumei de Stat, dar medicii nu l-au lăsat să plece.

Atunci, Vladimir Jirinovski ar fi fost internat cu dublă pneumonie şi ar fi avut afectare pulmonară de 50-75%. O altă sursă, citată de Interfax, afirma că afectarea pulmonară a politicianului rus este gravă (vezi mai mult AICI). Vladimir Jirinovski are 75 de ani și starea sa de sănătate s-ar fi înrăutățit din nou. Controversatul politician, celebru prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, a declarat recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel